Ce clipuri video fac instituțiile României de Centenar

Neața Internet. Nu plănuiam să scriu despre asta, mai ales cu o zi înainte de 1 Decembrie, când sărbătorim Marea Unire, dar am senzația că e un concurs printre instituțiile statului român – Hai să facem clipuri cât mai slabe de prezentare a României, cu ocazia Centenarului. Mai jos exemplele văzute de mine.

Guvernul a venit cu ”Grădina maicii Domnului”. Multe clișee, limbaj de lemn și o voce enervantă pe fundal, de parcă s-ar promova un nou telefon cu 15 camere, nu povestea unei țări. Imaginile filmate sunt bune, dar sunt și erori istorice, Traian Vuia nu a zburat în România, ci la Paris, că la noi nu a avut parte de sprijin, și când Timișoara folosea iluminatul electric era parte din Imperiul Austro-Ungar,. Înțeleg, patriotism, dar hai să nu ne umflăm în pene cu ce nu am făcut noi.

Ministerul Afacerilor Interne a lansat o piesă cu Nicole Cherry pentru Ziua Națională a României. Nimic extraordinar, probabil era pe To Do List. Versuri siropoase, dar nu știu câți români au sărit din scaun de la atâta patriotism văzând melodia. Nu mai zic de povestea cu România care înseamnă OM DIN RAI! Doamne, cine s-a gândit la așa ceva?

Cireașa de pe tort a venit de la Jandarmeria Sălaj, care ne îndeamnă să Gândim românește. Încă nu știu ce a vrut să zică poetul.

Și o parodie la spotul de promovare al centenarului:

Acum să nu credeți că nu iubesc țara asta, cu bune și rele, dar am senzația că la 100 de ani de la realizarea unirii avem la conducerea țării oamenii cei mai incompetenți, hoți, egoiști și corupți, excluzând regimul comunist. Cât despre patriotism, ăsta nu se face cu declarații pline de cuvinte mari, ci cu fapte, și faptele cam lipsesc dacă ne uităm la politicienii de la putere.

Și dacă tot vorbim de spoturi pentru promovarea Centenarului, era chiar așa de greu de găsit o agenție bună, care să scoată ceva fain?

Recomandă prietenilor!
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •   

4
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Ion Cosmin
Vizitator

Doar in situatii de acest gen suntem “uniti”, in rest … nu prea. Trist, pentru ca imaginile reflecta o tara unita.

DanielV
Vizitator

CEC Bank are o reclama faina de centenar. Cred ca merita mentionata din moment ce e de stat.