fbpx

CNA-ul, Mircea si bloggerii

Daca tot a intrat Mircea in blogosfera, ar trebui sa il primim cu bratele deschise si sa ii dam ceva idei pentru articole.

Un prim articol ar putea fi legat de somatia trimisa de CNA catre Antena 3, mai ales ca face referire si la o reclamatie a unui blogger impotriva lui Mircea:

CNA a analizat, în şedinţa de marţi, ediţiile din perioada 14 – 17 octombrie şi cea din 19 octombrie ale emisiunii “În gura presei”, la care s-au înregistrat mai multe reclamaţii, potrivit Consiliului.

Dupã mai multe discuţii pe marginea emisiunii, membrii CNA au decis, cu şapte voturi pentru şi unul împotrivã (Cristina Trepcea), sã someze public postul Antena 3, pentru încãlcarea art. 42, alin. 4 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit cãruia “(4) Realizatorii emisiunilor au obligaţia sã nu permitã invitaţilor sã foloseascã un limbaj injurios sau sã instige la violenţã împotriva altor persoane”.

Totodatã, CNA a decis sã trimitã o scrisoare de avertizare televiziunii Antena 1, care a difuzat în reluare ediţiile emisiunii “În gura presei”, pentru care postul Antena 3 a fost somat public.

Tot în şedinţa de marţi, CNA a analizat şi o reclamaţia la emisiunea “În gura presei” din 14 octombrie, în care Mircea Badea a citit informaţii postate de Dragoş Sebastian Bârgãu pe blogul personal. Bârgau spunea pe blog cã s-ar muta în Austria, întrucât acolo are voie sã consume bere în timp ce se aflã la volan, pe blogul acestuia fiind postatã şi o fotografie, care-l prezintã bând dintr-o sticlã în timp ce se aflã la volan, potrivit Departamentului monitorizare al CNA. În emisiune, Mircea Badea a spus despre blogger cã este “cretin sinistru”, “dobitoc purulent”, “bou”, “gibon cretinoid”. Badea nu a precizat identitatea bloggerului.

În plângerea formulatã cãtre CNA, Dragoş Sebastian Bârgãu spune cã: “Mircea Badea a folosit un limbaj calomnios împotriva mea pe baza unei fotografii luate de pe blogul meu personal, încãlcând astfel şi drepturile de autor (care sunt specificate pe paginã (….)). Prin afirmaţiile lui Mircea Badea am fost profund jignit (în unele emisiuni chiar m-a înjurat mascat de mama), mai ales pentru cã nu a citat sursa şi faptul cã, în al doilea comentariu la acel articol, am specificat cã în acea sticlã era apã şi nu bere”.

“Omul ãsta a fost jignit, i s-a dat imaginea, dar dacã e pe blog, nu e în domeniul public?”, a spus Christian Mititelu. “El se plânge, dar el însuşi şi-a pus acea pozã pe blog. Ironiile lui Badea se adreseazã unei subcategorii”, a spus Christian Mititelu. “Poţi tu sã mergi şi sã bei la volan? Nu este un motiv de fãcut mişto de un asemenea om?”, a precizat şi Grigore Zanc. Pe de altã parte, Ioan Onisei a spus cã, într-o singurã emisiune, Micea Badea “are cel puţin de zece ori insulte la adresa acestui om”.

Sebi, stiai ca blogul tau e domeniu public?

Recomandă

10 Comentarii

  1. Nu prea pot să fiu de partea lui Sebi pentr simplul fapt că ne-a arătat că poate fi copil şi ţine morţiş să demonstreze că tot el are dreptate. Că a fost înjurat, asta nu mă interesează, sunt sigur că pe foarte multe bloguri şi Badea este înjurat. Repet, nu ţin cu nimeni în acest caz dar mi se pare că ce a făcut Sebi e iresponsabil, copilăros şi foarte greşit în multe alte arii.

  2. a precizat şi Grigore Zanc. Pe de altã parte, Ioan Onisei a spus cã, într-o singurã emisiune, Micea Badea “are cel puţin de zece ori insulte la adresa acestui om”. Bloggerul e Visurat. Citatul e de laMarius. Ceea ce ma eneveaza e ca scarbele umane cu pretentia de manageri new media nu au nimic de declarat cand sunt prinşi furând.” Domnul Cosmar se plange de diferite prejudicii care i s-au adus, ceea ce e corect. Daca as fi fost injurat in

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *