fbpx

Mai țineți minte cum atunci când eram mici ne lăsam imaginația să zburde peste tot și credeam că limita e cerul legat de ce vom face când creștem mari? După aceea am mers la școală, unde am învățat că sunt recompensați cei care se încadrează în sistem, respectă regulile, fac ce li se zice, nu cei care pun întrebări și vor să facă altfel lucrurile, să schimbe sistemul. Și uite așa am ajuns să avem joburi de birou care ne plictisesc și să ne întrebăm ce am făcut cu viața noastră. A, nu eu, mă refer la voi. 🙂 Lăsând gluma la o parte, clipul de mai jos arată ce se întâmplă când uităm să ne folosim imaginația și ne îngropăm în activități repetitive și plictisitoare.

Puncte bonus pentru lecția legată de copii, știu mulți părinți care au fantezii despre cum își vor îndruma copilul în nu știu ce carieră fără să le pese de înclinațile acestuia, în loc să răspundă simplu la întrebarea:

Ce vrei să fie copilul tău când o să crească mare?

Fericit!

1 Comentariu

  1. Discutia e mai lunga, sistemul scolilor a fost dezvoltat in perioada industriala, cand fabricile aveau nevoie de muncitori care sa faca ce li se spune, de unde si ideea de a invata repetitiv, fara a stimula creativitatea. Doar ca acum e depasit conceptul, fabricile sunt automatizate, iar scolile in continuare invata oamenii meserii care nu mai au cautare.

Lasă un comentariu