fbpx

Creta în 2019

După mai mulți ani în care am mers doar în Thassos pentru concediul cu plajă, mare și soare, am reușit anul ăsta să încercăm și altceva, mai exact o vacanță în Creta. Pot zice că Thassos mi-a plăcut mai mult deoarece e o insulă mai mică, mai ușor de explorat, dar Creta e faină deoarece are plaje mai spectaculoase, și pentru copii și pentru adulți.

În continuare cred că cea mai bună combinație la greci e să îți iei doar cazarea la hotel și maxim micul dejun. Sunt prea multe plaje faine de vizitat, deci musai să închiriați o mașină, și sunt prea multe taverne cu mâncare delicioasă pentru a mânca mereu la restaurantul hotelului, chiar dacă ai 20 de feluri de mâncare la dispoziție la fiecare masă. Anul ăsta nu am luat cazare prin Airbnb, am mers cu o ofertă de la Christian Tour pentru Bali, dar pe anul următor știm ce avem de făcut.

Pentru Creta încercați să zburați pe Chania, nu pe Heraklion, plajele cele mai faine, cu nisipul fin și apa de un albastru pur sunt prin zona aia, dar sunt aglomerate. Bine, dacă vreți mai multă liniște e ok și Heraklion, puteți să închiriați o mașină pentru a explora toată insula câteva zile, prețurile încep de la 45 de euro pe zi.

Prețurile la cazare, mâncare, distracții sunt similare celor de la noi pe litoral, pe alocuri mai mari, dar depinde ce mănânci, unde, ce condiții vrei la cazare, pe ce plaje mergi și așa mai departe. Poți ieși la costuri mai mici decât la noi (plus biletul de avion) sau la costuri un pic mai mari, în funcție de pretenții, dar vorba francezilor, Je ne regrette rien. Poți să mergi pe plajele amenajate și aglomerate, dar poți să descoperi și plaje pustii.

Grecia nu e pentru all inclusive, nici măcar pentru demipensiune, e pentru vizitat pe îndelete, explorat fiecare plajă, pierdut prin sătuce uitate de lume. Am o fantezie să mergem într-un an cu mașina la întâmplare pe litoralul grecesc, să caut cazare din gură în gură cum făceam în 2 Mai pe vremuri, dar poate mai încolo, să mai crească și fetele.

Și câteva poze făcute în vacanța din Creta, #nofilter.

Voi pe unde v-ați petrecut concediile, recomandați ceva frumos?

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *