Cu cine nu lucrez

Mă gândeam că eu nu prea mi-am luat țepe când am apelat la diverse firme sau freelanceri pentru diverse servicii de care aveam nevoie, și asta pentru că am niște reguli pe care încerc să le respect. Nu sunt chestii uau, ci lucruri de bun simț, dar poate vă ajută și pe voi.

Nu lucrez cu firme care îmi fac oferte de preț fără să afle ce nevoi exacte am eu. Știu că e la modă acum să vii cu pachete sau oferte standard, dar de exemplu dacă îmi trebuie un site nu poți să îmi spui că face 1000 de lei, fără a știi exact ce vreau eu să fac cu site-ul respectiv. Dacă vreau să renovez un apartament nu poți să îmi ceri 1000 de euro fără să îl vezi mai întâi. Și lista continuă, ideea e că eu cred în oferte personalizate, adaptate pe nevoile clientului, dacă tu ceri un preț fără să mă cunoști sunt șanse mari să ai de fapt servicii slabe.

Nu lucrez cu firme care nu își respectă cuvântul dat sau nu sunt punctuale. Dacă am stabilit un termen limită pentru prestarea serviciilor, ar trebui să îl respecți, altfel ești neserios și îmi pierd încrederea. Dacă nu te ții de cuvânt asupra termenului de finalizare proiect, ce încredere pot avea că munca ta e bună? Evident, pot apărea situații excepționale care explică întârzierile, dar sunt excepția.

Nu lucrez cu firme care nu au site sau care nu apar deloc pe internet. Știu că nu toate firmele trebuie să fie prezente pe internet, dar am mult mai multă încredere în firme care au site, pagină de Facebook, răspund la comentarii și în general le pasă de imaginea lor pe internet, pentru că de regulă acestea chiar au grijă ca ai lor clienți să fie mulțumiți. Nu ești pe internet – nu exiști, sau ai un motiv să nu fii pe internet.

Nu lucrez cu firme care cer bani suplimentar, după ce am stabilit prețul pentru servicii. Evident, prețurile pot crește uneori, apar chestii care nu erau vizibile de la început când s-a stabilit contractul, dar dacă cerințele sunt clare și tu încerci să umfli prețul pe parcursul prestării serviciilor, doar pentru că poți, am toate motivele să te evit pe viitor.

Probabil unele dintre ideile de mai sus sunt cam extreme, dar ele m-au ferit de țepe și țepari, și chiar dacă am plătit mai mult uneori pentru servicii de calitate, consider că merită pentru liniștea oferită și garanția că primesc ceea ce am nevoie.

Voi cu ce fel de firme nu lucrați?

Recomandă prietenilor!
  • 68
  •  
  •  
  •  
  •   

2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Sorin Serban
Vizitator
Sorin Serban

Salut, ce intelegi tu prin firme de freelanceri? Un freelancer este un prestator liber, neangajat al unei firme. El factureaza singur si poate eventual sa apeleze la o firma care il pune in contact cu clientii potentiali, dar care nu il are ca angajat, ci este si ea un prestator de servicii ca si el. Intrebarea nu este pentru a te contrazice, ci pentru a ma lamuri. In mintea mea nu gasesc inca o reprezentare valida pentru “firma de freelanceri”.