fbpx

Cum a fost 2020

2020 a început pentru noi la fel ca pentru toți, cred. Mult optimism, speranțe de viitor, multe planuri în ianuarie, urmate de aterizarea forțată din martie, acomodarea la noua realitate, aruncat planurile pe fereastră și făcut altele pe termen scurt, mai realiste, legate de supraviețuire și adaptare. Și totuși, la final de an nu pot să mă plâng, a fost un an destul de ok, ținând cont de situația mondială și pandemie.

Cuvântul cheie al anului a fost adaptare, zic eu.

La Advertica cred că am lucrat de 2 ori mai mult ca în 2019. Au scăzut veniturile la începutul pandemiei, am pierdut și câțiva clienți direct afectați de pandemie, a fost mult stres, ne-am revenit prin vară, au venit mai mulți clienți noi, am avut deadline-uri scurte, la final de an pot zice că am câștigat mai mult decât anul trecut, muncind pe măsură. Am fost norocoși că lucrăm într-un domeniu ce a crescut pe pandemie, toți cei care sunt pe marketing online, web dev, ecommerce, software au avut anul ăsta mai mult de lucru.

Tot pe partea profesională, nu pot să nu remarc că acei clienți care au venit la noi aveau nevoie de soluții concrete pentru probleme – conversii, trafic, vânzări. Anul ăsta au fost căutați mai mult ca oricând profesioniștii care oferă rezultate, nu like-uri.

Pentru că blogurile sunt pe moarte, am câștigat și cu blogul suficiente beneficii, materiale și nu numai. Nu stau în banii din blog, sunt un bonus, dar e drăgut să fii apreciat și financiar, nu doar cu like-uri. Obiectivul principal al blogului e același, o carte de vizită foarte bună pe online, mulți clienți ce ajung la noi deja mă cunosc, știu cum gândim, cum lucrăm.

Pe plan personal ne-am luat pisic acasă, cu sau fără voia mea, mai mult fără, că am fost 3 la 1 la vot, dar am supraviețuit, eu și mâța, și partea bună e că avem o sursă de căldură extra prin casă, prinde bine iarna.

Copiii sunt ok, încă nu au luat-o razna de la atâta școală online, și nici Mihaela, pentru că să recunoaștem, școala online a mutat o mare parte din responsabilitățile profesorilor și învățătorilor pe umerii părinților. Și aici a contat mult că am avut cum să ne facem treaba – camere dedicate pentru fiecare copil, laptopuri, internet bun etc.

Concediile au fost slabe, dar asta a fost ultima grijă. Am stat mai mult timp pe acasă și prin casă, mai ales în martie – mai. Am apucat să facem totuși niște ieșiri prin țară, când era situația mai bună. Litoralul românesc e mai ok ca acum 5-6 ani, dar tot în Grecia e marea noastră. +1 pentru munții României și Transilvania, ai ce vedea, aș petrece oricând câteva săptămâni la munte.

Suntem toți sănătoși, si toți cei din jurul nostru care s-au îmbolnăvit au scăpat cu bine de Covid, lucru pentru care sunt foarte recunoscător, că nu e de joacă, indiferent ce spun unii sau alții.

În rest nu avem mari planuri pentru finalul de an, stăm pe acasă cu Netflix, Xbox, cărți și sperăm la un 2021 mult mai bun pentru toți.

La voi cum a fost 2020?

Recomandă

5 Comentarii

  1. Un an bun si pe IT. Bonusul de sarbatori mai mic ca in alti ani, dar salariul a venit la timp, am cheltuit mai putin lucrand de acasa, totul ok. Sarbatori fericite!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *