Cum atragi atenția asupra ta când vrei să te angajezi online

Apropo de Adam care a plătit 500 de lire sterline pentru afișarea unui panou stradal în care spunea că e disperat să se angajeze, Philippe Dubost, un francez, a avut o idee mult mai bună.

A realizat CV-ul său online sub forma unui site similar ca interfață cu Amazon, actualizat în timp real – www.phildub.com. Majoritatea site-urilor de știri online au scris despre el și din ce am înțeles căsuța lui de email e inundată cu propuneri de colaborare, după cum recunoaște și pe Twitter.

cv designer

Revenind la secretele care te pot ajuta când vrei să îți găsești un job bun cu ajutorul internetului, ele de fapt nu prea sunt secrete. Ce trebuie să înțelegem este că piața muncii s-a schimbat foarte mult, iar oamenii buni nu se mai angajează acum pe baza unui simplu CV sau mergând la interviuri stabilite de agenția de resurse umane.

Dacă vreți să vă găsiți un job bun trebuie să vă diferențiați de ceilalți, e simplu. Nu vă mulțumiți cu un CV făcut frumos în Word. Sunteți specialist într-un domeniu? Deschideți-vă un blog unde scrieți articole din experiență, faceți networking în draci, promovați-vă pe toate rețelele sociale. Îndrăzniți să faceți altceva, să mergeți contra curentului, să atrageți atenția.

Voi ce alte metode ați folosit pentru a vă găsi un job?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

8
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
@amvlad
Vizitator

Cum atragi atenția asupra ta când vrei să te angajezi online: http://t.co/V0aP9h3k /via @mariussescu

Cgv
Vizitator

Foarte indraznet a fost acest francez, si original, e un exemplu bun de urmat pentru oricine vrea sa se promoveze.

Ela
Vizitator

Eu mergeam la interviuri gasite prin ejobs/bestjobs dar incercam sa vin cu dovezi de lucruri la care ma pricep. La un interviu am intrat in Analytics si le-am aratat de cand am inceput sa lucrez la un site care a fost evolutia. La altul am avut pregatita o analiza a site-ului lor. Nu-i chiar inovator dar nici probleme cu angajarea n-am avut.

Ca web designer , web developer cred ca te poti promova si mai frumos, iti poti arata altfel talentul

Nicu Bostan
Vizitator

Sa nu mai vorbim si de link-baitingul atras :))

Auto Bya Star
Vizitator

Daca te afirmi prin metode neconventionale, ai sanse mari de reusita. Asta demonstreaza ca ai atitudine si poti fi tu cel care creeaza valul si nu cel care se lasa dus de val 🙂

@MyaElla
Vizitator

Cum atragi atenția asupra ta când vrei să te angajezi online: http://t.co/sXdI9my9