Cum poți obține 1000 de fani reali pentru o pagină de Facebook cu 80 de lei

Anul trecut s-a discutat foarte mult în social media despre modalitățile prin care un brand poate crește numărul de fani ai paginii sale de Facebook, una din cele mai controversate metode fiind cumpărarea de fani. Personal nu încurajez creșterea artificială a numărului de fani, dar dacă un brand își dorește să obțină rapid fani reali pentru pagina sa de Facebook există soluții mult mai simple și mai eficiente, puse la dispoziție chiar de Facebook prin platforma proprie.

Singura condiție este ca pagina de Facebook a brandului respectiv să aibă deja un număr de fani existent, cel puțin 1000-2000. După aceea totul ține de buget și de cum veți folosi pagina de Facebook pentru a menține relația cu fanii voștri.

Pe scurt, folosind Sponsored Stories puteți seta ca persoanele care sunt prietenii cu fanii existenți ai paginii voastre de Facebook să vadă în feedul lor de știri reclame ca cea de mai jos. Pentru pagina de Facebook proprie (1500 de fani), reclama mea ar putea fi afișată la peste 570.000 de prieteni ai fanilor existenți.

reclama sponsorizata facebook

Sunt mult mai multe șanse ca o persoană să dea Like paginii voastre de Facebook pentru că prietenii ei au făcut-o deja, iar dacă veți posta conținut interesant pe pagina de Facebook brandul vostru va avea de câștigat. Oricum ar fi, e mult mai eficient decât să cumpărați fani falși pentru pagina de Facebook, care nu vă aduc nici un beneficiu.

Ca idee, în vreo 10 zile am obținut peste 1400 de fani pentru pagina de Facebook a unui client ce avea 4700 de fani, cu un buget zilnic de aproximativ 10 lei.

Mă repet, goana după un număr mare de fani pe Facebook nu ajută, dacă brandul nu interacționează cu fanii respectivi, nu știe cum să folosească pagina de Facebook pentru a genera vânzări, dar dacă vreți fani, rulați o campanie prin Sponsored Stories, în loc să îi cumpărați la kilogram.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Alex Mihăileanu
Vizitator

Eu am cheltuit 10 de dolari pe fix 5 fani. Tare aş vrea să ştiu cum ai făcut targetarea de ţi-a ieşit aşa de bine, că eu am cheltuit banii de pomană.

Dorothea
Vizitator

Ca şi Alex m-am jucat şi eu puţin cu campaniile pe Facebook, însă cu cele standard (reclame în sidebar) şi-am reuşit să obţin cam 1 fan/2RON. Cu Sponsored Stories n-am experimentat deocamdată prea mult, însă ce povesteşti tu sună mega fain. 🙂

Roxana Crisan
Vizitator
Roxana Crisan

Niste sugestii pentru cresterea feedback-ului si a engagementului pe paginile business poti sa ne oferi? Merci!

cby
Vizitator

Suna bine di tăt. Mi-e frica doar ca acesta este un caz mai special (artist, deci cu audienta, numar de prieteni mare). In mod normal, asa cum spunea si Alex, nu ai cum atinge scorul acesta.

George Ginghina
Vizitator

Stiam de povestea asta, insa niciodata n-am incercat-o. Chiar sunt curios sa vad daca iese ceva…

Valentin Draganescu
Vizitator
Valentin Draganescu

Ce se intampla daca nu avem un cod TVA si lasam necompletat in setari?

Adina
Vizitator
Adina

Administrez o pagina de Facebook care in 3 luni, plecand de la 0 (zero), a cumulat 10.000, prin FB Ads si Sponsored Stories. Deci se poate si e foarte simplu.