fbpx

Cum să faci bani pe Facebook – cea mai simplă variantă

Pe internet oamenii caută mereu metode de îmbogățire. Da, știu că nu e nimic nou în asta, tot timpul au fost la modă tutorialele despre cum te poți îmbogăți rapid pe internet.

Cea mai amuzantă metodă e aceea prin care tu îți făceai cont pe un site și după aceea primeai bani făcând clic pe reclame. Cred că primeai 0,001 cent pe reclamă clicuită, dar prin anii 2000 erau mulți și la noi care credeau că se vor îmbogăți din prostia asta, iar după câteva luni în care adunaseră 2 dolari se apucau să scrie articole despre cum s-au îmbogățit ei online. Am văzut că mirajul încă există, din când în când mai intră în comentarii oameni care spamează cu site-uri de genul ăsta, în încercare de a găsi noi adepți.

Bun, care e treaba cu banii din Facebook? Google crede că eu sunt relevant pentru căutările de genul ăsta, destul de surprinzător, deoarece eu nu m-am gândit până acum să fac bani din Facebook. Știu metode de a face bani cu ajutorul unui blog, știu că Facebook poate fi un bun generator de trafic pentru blog, dar să fac bani direct din Facebook nu m-am gândit până acum.

Totuși, mi-am amintit că se poate face și chestia asta, dar trebuie să muncești un pic. Acum vreo 2 ani, când a început să crească și în România numărul utilizatorilor de Facebook, un tip a început să creeze pagini de Facebook pentru orașele mai importante din România. Între timp le-a personalizat adresa web, a postat frecvent conținut legat de orașele respective pe pagini, de obicei articole de pe internet, știri, chestii de genul ăsta. Paginile de Facebook au crescut, a ajuns la mii sau zeci de mii de fani pe majoritatea paginilor.

Când numărul fanilor a crescut tipul a început să posteze din când în când și recomandări de produse pe paginile respective, el fiind afiliat la diverse site-uri ce ofereau comisioane pentru produsele vândute. Marketing afiliat, pe scurt. Acum, la 1-2 persoane nu ar fi făcut prea mulți bani, dar când ai zeci de mii de oameni care îți văd linkurile tot generezi câteva vânzări pe zi, ceea ce îți poate aduce o sumă frumoasă lunar.

Știu, și metoda asta necesită timp și puțină muncă, dar e mai simplă decât crearea unui blog și crearea de conținut de calitate pe acel blog. Deci în final cred că se pot face bani și pe Facebook.

Recomandă

6 Comentarii

  1. Cea mai banoasa varianta pentru a face bani pe Facebook acum e realizarea de aplicatii, in speta jocuri, pentru care utilizatorii sa plateasca o suma lunara. Totusi, cei care cauta pe Google cum sa se imbogateasca pe Facebook sigur nu au tangenta cu asa ceva, sa faci un joc iti ia ceva timp si cunostinte de specialitate.

  2. Se pot castiga bani usor pe net daca iti deschizi tu un site din asta PTC, doar ca investitia costa undeva la minim 250 euro asa ca majoritatea mai bine dau 10$ pe un e-book care te invata cum sa te imbogatesti peste noapte :))

  3. Stiu mai multi americani care au pagini pe Facebook si obtin castiguri din afiliere. In Romania nu stiu cat de populara este aceasta idee de afacere. Mi-am creat si eu, de curand, o pagina de acest gen si acum lucrez la cresterea numarului de fani pentru ca, in viitorul apropiat sa incep s-o monetizez 🙂

    • cristina, ar fi o concidenta foarte bizara si interesanta. am o intrebare si vreau sa imi raspunzi cat se poate de sincer te rog mult; ai in plan sa te duci in caraibe la iarna?:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *