fbpx

Cum să faci bani pe internet fără să cheltui nimic

Sunt înscris pe niște grupuri de Facebook legate de marketing afiliat, promovare online, freelancing și domenii similare, și din când în când apar întrebări de genul ăsta, Vreau să fac și eu bani online dar nu aș vrea să investesc nimic, adică bani pe internet gratis dacă se poate. Cum fac? De obicei întrebările de genul ăsta sunt luate la mișto pe net, și pe bună dreptate, deoarece orice om de afaceri, mare sau mic, îți va spune un adevăr simplu: Indiferent de domeniu, ca să faci bani trebuie să bagi bani.

Ignorați MLM-urile online, care îți zic că trebuie să spamezi prietenii cu linkuri afiliate pentru nu știu ce programe ce nu oferă nimic concret. Ignorați site-urile care îți spun că poți face bani completând sondaje online, în cel mai bun caz poți câștiga 5-10 euro pe lună, mai puțin decât curentul consumat pentru a folosi calculatorul. În realitate, tot va trebui să investești un pic de capital pentru a începe să câștigi, sau vei lucra pe bani mai puțini.

Situația actuală arată cam așa, sunt trei metode legale prin care poți câștiga bani pe internet, fără a investi mult la început:

1. Marketing afiliat

E metoda cea mai simplă de a face bani pe internet în mod legal, și poți începe cu costuri mici. Nu ai nevoie neapărat de un blog/site/pagină de Facebook, deși te pot ajuta.

Pe scurt marketingul afiliat presupune recomandarea unor produse/servicii de la diverse magazine online ce oferă comisioane atunci când cineva cumpără pe baza recomandării făcute de tine. Monitorizarea se face pe baza unor linkuri speciale, care de obicei sunt valabile 2-3 zile, deși sunt magazine online ce oferă și 30 de zile.

Dr.Cash este unul din cei mai mari afiliați CPA la nivel mondial pe zona de nutra vertical (Health & Beauty), cu peste 2400 de oferte disponibile pe site și comisioane recurente pentru cei care își crează conturi și fac comenzi pe site-urile promovate de ei. Plățile comisioanelor se fac de 3 ori pe săptămână, prin ePayments, Paxum – de la $50; PayPal – de la $50.

Cunosc persoane ce fac marketing afiliat și fără site sau blog, postând linkuri de genul ăsta direct pe Facebook, Twitter, Google+ sau prin Google Adsense, deși acolo depinde și de advertiser, dacă permite sau nu reclamele pe Google.

Totuși, în timp dacă vrei să crești ai nevoie de site nișat și/sau conturi în rețelele sociale, deci tot va trebui să ajungi la crearea de conținut. Am mai scris despre marketingul afiliat:

2. Îți faci un blog sau un canal de Youtube/pagină de Facebook/Instagram

Influencer va scrie pe tine. 🙂

Despre monetizarea unui blog am scris în 2011, sfaturile de acolo sunt și acum valabile, cu mențiunea că în 2018 e și mai greu să te faci cunoscut, trebuie să creezi conținut de calitate, să aduni o comunitate de cititori, să fii onest și să nu te aștepți că banii apar din prima lună, poate dura chiar și 1-2 ani până ajungi să ai colaborări cu branduri ori agenții. Între timp dacă scrii ok poți face bani din linkuri afiliate, funcționează mai ales dacă scrii pe un domeniu de nișă (fashion, tehnologie, cosmetice, călătorii, educație financiară…)

Bonus, învățăturile bătrânului Sescu, după 10 ani de blogging.

Mai nou sunt la modă influencerii și microinfluencerii, deși nu mereu imaginea pictată despre ei e pozitivă. Pe scurt sunt persoane ce au devenit faimoase pe Youtube, Facebook ori Instagram din diverse motive.

Unele deoarece crează conținut util, amuzant, practic fac entertaiment, altele deoarece educă publicul în diverse domenii, altele, mai ales în cazul fetelor, deoarece arată bine și scot asta la înaintare. Ideea e că acești influenceri au strâns comunități mari de fani în jurul lor, și multe branduri doresc să colaboreze cu ele pentru a include produse ori servicii în conținutul creat. Cât de eficiente sunt asocierile de genul ăsta depinde mult de influencerul ales.

Nici partea cu influențatul altora nu e ușoară. Poți cumpăra cu câteva sute de euro mii de like-uri/fani, dacă vrei doar să PRETINZI că ești influencer, dar o comunitate adevărată se construiește în timp, și trebuie să fii foarte atent la ce produse/servicii recomanzi, cu ce branduri te asociezi, tinerii din ziua de azi sunt foarte sensibili și detectează atunci când sunt mințiți.

3. Freelancing – Prestarea de servicii în diverse domenii

Sunt multe site-uri gen Fiverr, dar aici de obicei poți face puțini bani, e plin de asiatici ce vând diverse servii, pe prețuri foarte mici, și de obicei aici se vând mai ales like-uri, followeri. Dacă vrei să faci freelancing la modul serios și ai cunoștinte de IT, social media, comunicare, cam tot ce se poate face de la distanță, atunci îți faci cont pe Upwork.com, Freelancer.com. Sunt multe alte platforme pentru freelanceri, ce e important de reținut și aici este că la început vei lucra pe bani mai puțini, până aduni recomandări, clienți mulțumiți și implicit, mai multe persoane dispuse să lucreze cu tine.

În rest se vând multe miraje despre îmbogățirea rapidă pe internet, dar sunt doar țepe. Banii adevărați pe internet se fac la fel ca și offline, cu multă muncă și investiții în timp. Acum că v-am stricat iluziile e timpul să revenim înapoi în viața reală și să punem osul la treabă. Spor!

Recomandă

27 Comentarii

  1. Mi se pare fain cum nimeni nu intreaba in schimb de taxele care ar trebui platite statului pentru banii obtinuti “de pe internet”. Nu ca statul ar face ceva ca sa alerge dupa oamenii care fac bani din afiliere sau in general advertising, dar mi se pare ca nu prea merita sa iti bati capul cu afiliere sau alte mijloace de monetizare daca suma obtinuta nu depaseste o anumita valoare care sa acopere toata nebunia de a declara si plati impozitele.

    • Daniel, la noi platformele de marketing afiliat au contracte și pentru persoane fizice și pentru firme, la Profitshare de exemplu se reținea 16% la sursă, după aceea CAS și CASS depind de totalul veniturilor lunare. Și cunosc persoane care trăiesc doar din afiliere, de la câteva sute la câteva mii de euro lunar. Eu mi-aș bate capul pentru banii ăștia și cu statul român, deși nu e cea mai plăcută experiență, din contră. 🙂

  2. Cand ceva este gratis creierul este setat sa ignore sau sa nu acorde prea multa atentie.

    Experiment facut cu un prieten: am instalat WP, gasit nisa, consiliere gratuita peste 20h, l-am invatat tehnici de editare (skyscraper) cu speranta ca va reusi in 3 luni sa genereze un salariu minim pe economie…

    Rezultatul: si-a incarcat paginile cu sute de reclame: AdSense, profitshare, 2 performant la gramada (avand 5 -10 unici pe zi), si-a pierdut entuziasmul si acum s-a angajat. Munceste 8h/zi pentru ca “sunt asigurarile platite”.

    Nu a contat nici ca i-am aratat concret ca poti castiga peste 1000 euro pe luna peste 7 – 8 luni de munca.

    Gratificarea instantanee, chiar in avans daca-i posibil.

  3. Uite de asta eu prefer să cer o sumă de bani pentru serviciile mele, chiar dacă uneori îmi ia puțin timp și aș putea să nu cer. Dacă fac ceva gratis oamenii nu apreciază munca mea.

  4. Bine explicami si mie unde iti aduni bani a fost si fan box si a disparut cu tot cu bani aveam 2000 si ceva euro sau distribuirile care le faci pe yutub si faceboc unde se cumuleaza sau alea din descarcari nu am reusit sa scot niciodata bani sau vreun fond dac primes nr de pil#3456pe gugal ce insemna multumes

  5. Cunosc si aplic doar marketing afiliat (punctul nr.1). Aici banii sunt transferati pe card intr-o parte lunar in partea cealalta la cerere…

    Legat de titlul articolului, este partial adevarat. Nu am investit nici un leu pana acum, dar am petrecut sute de ore incercand se devin un pic mai bun pe feliuta mea de nisa.

  6. Salut m-ar interesa si pe mine consilierea si tehnicile de editare despre care ai vorbit( cu mentiunea ca deja am ceva cunostiinte de html, css, javascript; cu wordpress nu prea am apucat sa lucrez dar din cate am inteles nu este atat de complicat; mai am si entuziasmul necesar)…deci daca ai putea sa-mi spui te rog cum putem intra in contact…
    Multumesc anticipat!

  7. Foarte bun articolul felicitari. M-ai ales este bun pentru persoanele care doresc sa inceapa sa invete si sa faca bani pe internet si online. Salut

  8. Am scris niste articole si usor vor urma mai multe, cu dovezi reale. Daca doriti, click pe nume! Sper sa nu se considere spam. Daca se va considera, rog sa stergi comentariul. Multumesc!

  9. Card gratis Mastercard + 44 lei la înscriere!

    Paşi de urmat:
    1. Click pe link, introdu numărul de telefon https://www.revolut.com/en-RO/referral/mariusptd!a13221
    2. Descarci aplicația Revolut din link-ul primit pe SMS
    3. Verifici identitatea în aplicație în câțiva paşi simpli
    4. Depui 50 lei (pe care apoi îi cheltui sau retragi înapoi în contul tău bancar)
    5. Comanzi gratis cardul fizic (Mastercard)
    6. Faci o plată cu cardul (orice valoare)

  10. Sint citeva chestii care chiar fac bani reali… dar dupa o vreme dispar aplicatiile sau paginile respective… si iar pierzi timp si nervi pina gasesti ceva ce nu este fake, o spun din propie experienta 🙂 Nu faci multi gramada… dar avantajul este ca pot fi transferati in monede virtuale, adica exact problema discutata despre taxe si impozite din jocuri online. Nu are statul de unde sa stie cit fac eu online daca veniturile mele online sint in moneda virtuala… nu are cum sa stie acum :)… mai incolo nu se stie. Nu mai am nervi si timp sa-mi mai bat capul cu clikere sau reclame pefer jocuri de genul jocuri offline, la care nu trebuie sa pierd jumate din viata pt 1 euro. Nu am idee nici asta cit o sa tina 🙂 dar cel putin pot scoate si un euro nu trebuie sa astept pina fac 1 million :)))) Tips: aproape toata lumea foloseste pt ca transferurile se fac instant.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *