Din când în când pe blog ajung cititori care caută răspunsul la întrebarea asta, cum să primesc mai multe like-uri pe Facebook? Când e vorba de utilizatori obișnuiți explicația e simplă, majoritatea asociem un număr mai mare de like-uri cu popularitatea. Am mai multe like-uri, sunt mai popular, mai apreciat, îmi crește nivelul încrederii în sine. Mda, totul de la niște like-uri amărâte. Întrebarea asta e pe buzele tuturor, de la adolescenți care suferă că nu sunt destul de populari până la adulți care cred că like-urile din rețeaua socială le fac viața reală mai bună.
Idem, cred că nu trece o săptămână fără să aud întrebarea asta de la un client, dornic și el de mai multe like-uri pentru afacerea sa. Aici lucrurile se complică un pic, majoritatea au impresia că un număr mai mare de like-uri se transformă automat în mai mulți clienți potențiali, mai multe vânzări, ceea ce nu e adevărat. Asta este valabil și pentru retweeturi sau +1, un număr mai mare nu înseamnă neapărat mai multe vânzări.
Cea mai simplă variantă pentru creșterea numărului de Like-uri, share-uri, retweeturi sau ce mai vreți voi, pe orice rețea socială, este crearea unor conturi false. Dacă vreți doar să crească contorul de la un articol de pe un site sau un mesaj, creați conturi și vă apucați de dat Like, Share, Reshare, Retweet etc. Nu veți deveni mai populari, nu veți vinde mai mult, dar veți avea mai multe like-uri. Iar dacă asta vă ajută să dormiți noaptea mai bine sau face clientul mai fericit…
Există o întreagă industrie în jurul like-urilor, care a apărut inițial datorită concursurilor și a fost amplificată de brandurile care erau dispuse să plătească pentru a avea mai mulți fani pe paginile lor de Facebook. În momentul de față sunt foarte multe site-uri ce permit schimbul sau cumpărarea de Like-uri ori fani la prețuri foarte mici, deși sunt și alte variante pentru a obține fani pe Facebook.
În al doilea rând, dacă vreți like-uri pe bune trebuie să munciți pentru ele. Studiile au arătat că cele mai apreciate mesaje pe Facebook conțin imagini, video și sau linkuri, deci conținut multimedia. Pe lângă asta, acele mesaje trebuie să fie utile, interesante pentru audiență, iar mesajul să nu fie prea lung. Cu alte cuvinte, dacă scrieți un roman într-un singur mesaj sunt puține șanse să primiți like-uri, decât dacă sunteți un scriitor genial.
Cât despre avantajele unui număr mai mare de like-uri pentru un brand, totul se rezumă la o întrebare simplă: Cantitate sau Calitate? Cu ce ajută brandul meu faptul că are 10000 de fani pe Facebook, dacă 90% dintre ei nu sunt reali ori sunt din altă țară, unde eu nu vând? Nu mai bine am 500 de fani activi, interesați de ceea ce am de spus, de noutăți despre produsele sau serviciile mele?
P.S: comercianții de like-uri susțin că un număr mai mare de fani pe Facebook, chiar dacă sunt fani falși, va crea impresia de popularitate și implicit va atrage mai mulți fani reali, adică e mai bine să ai o pagină de Facebook cu 5000 de fani falși decât una cu 100 de fani reali, pentru că vei atrage mai ușor alți fani. Totuși, eu nu sunt de acord, cea mai bună soluție pentru atragerea de fani este crearea de conținut util și organizarea periodică a unor concursuri ce premiază fanii activi.
Voi cum vedeți toată goana asta după like-uri pe Facebook?
Corect, trebuie lucrat la continut, indiferent de reteaua sociala in care esti prezent. Goana dupa like-uri e “vînare de vînt”!
[…] astăzi un articol pe blogul lui Marius Sescu legat de acest […]
[…] cum sa fac 1.000 pe pagina de facebook ? E simplu, am scris chiar despre cum poți aduna gratis 5000 de fani pe pagina de Facebook. Totuși, ar trebui să vă întrebați și dacă aveți nevoie de fani mai mulți sau fani mai buni? […]
Perfecta dreptate ai aici! Si eu am 3 pagini oficiale pe facebook si nu alerg dupa like uri chiar deloc. Cele care le am (423, 370, etc) stiu ca au fost date pe buna dreptate si acesti fani ai mei revin pe pagina sau site. Bun articolul. Felicitari!
Perfecta dreptate ai aici! Si eu am 3 pagini oficiale pe facebook si nu alerg dupa like uri chiar deloc. Cele care le am (423, 370, etc) stiu ca au fost date pe buna dreptate si acesti fani ai mei revin pe pagina sau site. Bun articolul. Felicitari!
Faci si tu ca Mat Cutts 🙂 Lumea vrea sfaturi mai practice.
Eu am un client de consultanta f multumit de rezultate in urma quiz-urilor create special pe nisa in care activeaza el. Zice acum ca le-ar recomanda oricui.
Da, pentru asta sunt suficiente aplicații, free sau pe bani.
[…] mariussescu.ro/2012/08/cum-sa-primesti-mai-multe-like-uri-pe-facebook […]
[…] discutăm despre avantajele unui număr mai mare de like-uri pentru un brand, totul se rezumă la o întrebare simplă: Cantitate sau Calitate? Cu ce ajută brandul meu faptul […]
🙂 🙂 🙂 🙂
Buna vreau si eu 140 de like la poza mea de profil ..ce ar trebuii sa fac?
Mergi la școală câțiva ani, înveți bine, îți dai seama că like-urile de pe internet sunt o prostie și faci ceva bun cu viața ta.
Iar ma bag in seama .
Eu nu am cersit niciodata like-uri .
Oamenii au dat like pentru ca le-a placut ce am postat .
De apreciat este calitatea , nu cantitatea .
Decat mult si prost , mai bine putin si de calitate .
Imi pare rau ca nu sunt emoticoane .