fbpx

Cumpărați-vă lăzi frigorifice, vom avea nevoie

Prin vară râdeam cu niște prieteni despre stocurile de conserve făcute anul trecut în starea de urgență. Am cumpărat și noi atunci mai multe conserve care știam că nu se vor strica și pe care oricum le foloseam, gen fasole roșie, năut, porumb, pe lângă clasica făină și drojdie.

Râdeam deoarece a durat peste un an să terminăm stocurile, comercianții au făcut vânzări record atunci. După ce le-am terminat, când am cumpărat din nou conserve am descoperit că sunt mai scumpe cu 30%. Și nu am mai râs. Și nu doar conservele sunt mai scumpe, ci cam toate alimentele.

Toți analiști economici zic că prețurile alimentelor vor mai crește, deci pe lângă clasicele conserve poate că nu ar strica să vă luați și o lada frigorifica, pentru legume și fructe ce pot fi congelate, carne la ofertă și alte alimente ce pot rezista congelate. Utilă și la bloc, dacă aveți spațiu, dar mai ales la casă.

Noi am uitat cum e să nu găsești alimente în magazine, anul trecut a fost doar un episod de panică temporară la nivel de populație. Totuși, părinții noștri cam toți au pe acasă câte o ladă frigorifică, mai ales dacă stau la curte. Știu, pentru că numai eu am comandat vreo 4 în familie. 🙂

Porcul de Crăciun făcut pachete ține câteva luni congelat cum trebuie, ardeii și vinetele coapte pot fi gătite ușor când le scozi din ladă, chiar și zmeura sau murele au alt gust când le cumperi vara la 15 lei sau le culegi gratis din grădină și le congelezi, decât atunci când le iei iarna cu 40 de lei.

Logica e simplă, strângi vara surplusul din grădină sau profiți de prețuri mai mici la alimente ce sunt la ofertă, ca să ai provizii pentru iarnă sau pentru lunile următoare. Nu depinzi mereu de magazine, ai stocul tău de alimente.

La apartament nu am făcut mișcarea asta, nu știu dacă aș avea spațiu suficient pentru o ladă frigorifică pe balcon, dar dacă m-aș muta la casă cu siguranță aș cumpăra una.

În plus, ce nu știu mulți e că lăzile frigorifice consumă mai puțină energie, sunt mai ieftine și au cu 20% mai mult spațiu util. Parcă altfel îți faci planurile și cumpărăturile, când știi că ai o ladă imensă în care poți stoca aproape orice, nu doar un frigider cu 3 rafturi.

La voi cum e, folosiți lăzi frigorifice acasă?

Recomandă

10 Comentarii

  1. Când ne-am mutat am vrut neapărat o combină double side, tocmai pentru că folosim mai mult din congelator decât din frigider. Cineva ne-a recomandat să luăm două separate dar nu am vrut, că a fost și un mic moft double side-ul, pe viitor clar voi lua frigider si congelator separat. Congelatorul mi se pare mai practic deoarece poți avea aces mai ușor.
    Acum depinde ce ții mai mult în el, să vezi dacă merita ladă sau congelator, dar oricum sunt binevenite oricare dintre ele.

    • Mie lada mi se pare mai convenabilă pentru acces, mai ales dacă ai pachete mari de pus la congelat. Probabil dacă spațiul e restrâns ieși mai ok cu un congelator. Și noi ne uitam la un double side, dar ar ocupa prea mult spațiu în bucătărie.

  2. E foarte bună o lada frigorifica. De 5 ani avem una Arctic patrata, nu din aia gen congelator. Super utila. Toamna punem legumele, iarna punem porcul. Dar am observat acum ca anul asta e plina de legume. Pana acum nu puneam multe legume. Anul asta da.
    Și noi am consumat proviziile de conserve luate anul trecut

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *