fbpx

Se întâmplă în Brașov – Days Of Clusters 2015

Contrar aparențelor, clusterul nu este un termen folosit doar în chimie, fizică sau informatică, ci și în business. Conceptul e oarecum similar, în afaceri un cluster reprezintă o grupare de companii și instituții interconectate dintr-un anumit domeniu sau domenii înrudite, din aceeași zonă geografică, colaborarea strânsă dintre ele ajută la creșterea competivității economice și implicit la dezvoltarea acelei regiuni.

Ok, ce înseamnă asta, pe românește?

În termeni simpli, eu, Cristi și Adrian avem firme ce activează în domenii similare. Unul produce software, altul hardware, altul are un lanț de distribuție pe software și hardware, toate în regiunea Brașovului. Separat ne este destul de greu să fim competitivi, să găsim clienți, dar adunați într-un cluster putem colabora mai eficient, și în mix pot fi incluse și instituții guvernamentale, de exemplu universități de IT ce pot furniza viitorii angajați, institute de cercetare ce pot contribui prin inovație etc.

Nu vă zic astea pentru că sunt expert în domeniu, dar acum câțiva ani luasem și noi în calcul la agenție includerea într-un cluster. Clusterul nu a mai fost înființat, dar am rămas cu niște informații utile, grupările de companii pot ajuta atât o regiune, cât și afacerile ce sunt incluse, dacă lucrurile sunt făcute cu cap.

Că tot mă întreba cineva la articolul despre ALT festival care e faza cu Days of Clusters, faza e următoarea:

Days of Clusters e un eveniment cu tradiție pentru cei ce au tangență cu clusterele, se organizează din 2010 în diverse orașe din Europa de Sud-Est și anul acesta are loc la Brașov, între 22-23 octombrie.

Days of Clusters 2015 are loc sub umbrela Festivalului de Tehnologie – ALT Festival si presupune doua zile intregi dedicate unor subiecte ca: Inovare, Design, Smart Cities sau Cross Clustering. Pe langa explorarea acestora, Days of Clusters ofera un cadru propice networkingului si facilitează accesul la invitați cu experiență internațională.

Dacă ai un business și ești în căutare de parteneri de afaceri din Europa de Sud-Est, dacă vrei să afli mai multe despre clustere, practicile din domeniu, dacă vrei să participi la evenimente de business sau să îți extinzi rețeaua de contacte evenimentul merită luat în calcul. Sunt așteptați peste 150 de reprezentați ai clusterelor din regiune.

Înscrierea e gratuită dar locurile sunt limitate – clic aici pentru formularul de înscriere.

Și prezentarea completă a evenimentului, care este disponibilă și aici în PDF.

Ca o curiozitate, știați că Brașov este cel mai vizitat oraș din România, primul oraș din România pentru calitatea vieții și pe locul 4 în țară din punct de vedere al activităților din domeniul IT&C, ca număr de angajați și companii? Eu zău că nu știam, deși Brașov e primul oraș din România unde m-aș muta, dacă ar fi cazul.

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *