fbpx

Despre afaceri, networking și evenimentele care ne schimbă viața. ALT Festival

De fiecare dată când citim despre o afacere de succes vedem cum sunt scoase în evidență munca și talentul fondatorilor, dar sunt prea puține povești de genul ăsta care pun accentul pe momentul decisiv în evoluția unei afaceri, clipa aceea când totul s-a schimbat. Și de obicei momentele acelea de cotitură au legătură cu oameni și evenimente, evenimente ca ALT Festival.

Afacerea la care prestez cu bucurie acum a fost pornită pentru că într-o seară am ieșit la o bere cu niște oameni din online pe care nu îi știam, ca să facem networking adică, înțelegeți voi.

Am prieteni cu proiecte online evaluate la sute de mii de euro care au ajuns la nivelul ăsta pentru că au mers la un eveniment, apoi la un alt eveniment, au purtat niște discuții, au întâlnit pe cine trebuia și lucrurile au început să se lege.

Dar sunt și părți triste, povești nespuse. Cunosc oameni ce aveau în cap invenții super tari, dar care nu au beneficiat de suport, nu au știut la cine să apeleze, cum să facă rost de finanțări, cu cine să se sfătuiască, iar ideea lor a eșuat. Și mai trist este că invenții similare au primit finanțări, s-au transformat în afaceri de succes, dar nu la noi.

Poate că m-am lungit un pic, dar ce vreau eu să spun este că pentru a reuși să faci ceva în viață, să dezvolți o afacere, să inventezi ceva nu e suficientă doar ideea, ai nevoie și de oameni, și de oportunități. Și chestiile astea nu apar în calea ta dacă stai în casă și aștepți, ci se întâmplă atunci când faci networking, participi la evenimente, te implici, cunoști oameni noi, din diverse medii.

Și dacă le poți bifa pe toate astea într-un singur loc, în mod gratuit, de ce să refuzi? Încep să apară și la noi evenimente de nișă, să se coaguleze comunități, să se întâmple lucruri.

Dacă ești antreprenor, om de afaceri, designer, arhitect, inventator, developer, creator de jocuri sau chiar gamer, mă rog, tot ce are legătură cu industriile creative, sunt șanse mari să te intereseze ce se va întâmpla în Brașov între 19 și 24 octombrie – ALT Festival, primul festival de tehnologie și inovare din România, aflat deja la a doua ediție.

Pe scurt vorbim de 6 zile cu evenimente dedicate celor de mai sus, festivalul fiind organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie – ALT Brașov, un nume sub care s-au adunat mai multe companii ce contribuie la dezvoltarea, promovarea si sprijinirea industriilor inovatoare din zona centrală a Romaniei. Sunt așteptați peste 600 de participanți, mulți dintre ei din străinătate.

Dacă programul tău zilnic include cuvinte și activități ce au legătură cu Internet of Things (da, frigiderul își va comanda singur alimentele când se golește, și așa îl găsesc seara mereu gol), Sharing Economy (ne cazăm prin AirBnB pentru că e mai ieftin ca la hotel), Collaborative Consumption (ne plimbăm cu Uber pentru că taximetriști ne trag țeapă), 3D (super tare Oculus Rift , vă zic eu) sau Gaming (un joc conceput la Iași are peste are peste 100 de milioane de utilizatori și creatorul vine la festival – link), vă recomand să vă interesați de ALT Festival, sunt multe activități organizate în Brașov în cele 6 zile ale evenimentului, și la toate participarea e gratuită.

Programul complet e aici,  eu am selectat evenimentele care mi se par cele mai interesante pe nișe:

 • Ai o idee de serviciu online, aplicație mobilă, invenție care va revoluționa lumea, sau poate un concept de joc video? Poți să îți validezi ideile, să descoperi cât de fiabile sunt în cadrul Hackathon in a Box.
 • Ești un gamer pasionat de League of Legends? Turneul din Brașov e pentru tine, cu premii consistente.
 • Cauți oameni de afaceri din alte țări din regiunea noastră, pentru a îți extinde afacerea ta? Ești așteptat la Days of Clusters cu studii de caz relevante și sesiuni de matchmaking cu peste 150 de reprezentanti ai clusterelor din Europa de Sud-Est.
 • Ești un inventator cu un produs funcțional sau un prototip pe care vrei să îl brevetezi? Cafeneaua de inovare e pentru tine, primești consiliere pentru a obține finanțări și a îți breveta invenția, direct de la investitori si specialiști cu experiență.
 • Ești dezvoltator de jocuri sau te pasionează domeniul? Gaming Business Forum e evenimentul ce oferă participantilor o radiografie a afacerilor din industria jocurilor, pe plan national și international, cu informatii despre strategii de succes și măsurarea rezultatelor.

Mai sunt și alte activități interesante în cadrul evenimentului, vă las să le descoperiți singuri. Dacă nu sunteți în Brașov între 19 și 24 octombrie, nu aveți tangență cu domeniile de mai sus sau nu aveți timp să ajungeți la ALT Festival no problem, dați linkul mai departe unui prieten ce s-ar putea să fie interesat. Vă va mulțumi când va ajunge milionar. 🙂

Recomandă

12 Comentarii

 1. Pare interesant evenimentul, dar paginile pentru activitati ar mai avea nevoie de completari, de exemplu la zilele clusterelor cred ca un om de afaceri ar vrea sa stie din ce domenii sunt invitatii de afara, ca sa isi dea seama daca il ajuta participarea.

  • Buna Andrei,

   Pentru detalii privind Days of Clusters 2015 te invit la pagina oficiala a evenimentului http://daniklastera.clusterhouse.rs/ unde

   • la sectiunea “Brokerage” sunt detalii privind  organizatiile participante in cadrul acestui eveniment.
   • la sectiunea speakers sunt detalii privind invitatii (speakeri, moderatori)

   Pentru detalii suplimentare nu ezita sa ma contactezi,

   Andra Chitu
   manager Clusterul pentru Inovare si Tehnologie | Alt Brasov
   co-chairman Days of Clusters 2015
   andra.chitu@altbrasov.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *