De ce au nevoie brandurile, de influenţatori sau de avocati?

Idee postului nu e originală, cred că ultima dată am citit-o în postul care concluziona că avocatii pot fi mai importanti decat influentatorii pentru un brand.

avocatii brand

Întâi să facem câteva lămuriri legate de influentator versus avocat:

Influentator – persoane cu influența online – mulți cititori pe blog, followeri pe Twitter, abonați la RSS feed, multe Like-uri și retweeturi la articole, multe comentarii, ați prins ideea, nu?

Avocat al brandului – persoane care au mai puțini followeri, cititori, Like-uri, dar sunt fani înrăiți ai unui brand, sunt dispuși să îl promoveze chiar și fără a fi recompensați. Sunt pasionați, discută mereu despre brandul preferat și îl vor lăuda din instinct, atât online cât și offline.

Bun, să zicem că un producător auto vrea să își promoveze ultimul model pe internet. Ce poate face?

Poate identifică influencerii din diverse rețele sociale, bloguri, site-uri și le poate propune o campanie pe bani sau o combinație de bani și alte beneficii, ceea ce se întâmplă de obicei.

Sau…

Compania poate să identifice avocații brandului, acele persoane care cumpără frecvent produsele companiei, care sunt mulțumite de ele și le recomanda cunoscuților. E posibil să scrie frecvent despre mașină lor pe blog, să fie activi pe Facebook, să își arate entuziasmul față de marca preferata pe Twitter. După ce i-au identificat pe acești avocați ai brandului compania poate veni cu o ofertă exclusivă pentru ei în calitate de avocați ai brandului: conducerea mașinii timp de 30 de zile, o excursie prin țara cu mașină cu toate cheltuielile suportate de companie etc.

Ca o paranteză, de 2,5 ani conduc un Opel. În perioadă asta cred că am convins vreo 4 persoane sa își aleagă un Opel ca prima mașină pe care o cumpără, pentru că eu cred în marca asta și în ce oferă ea. De 3 ani folosesc telefoane HTC și am convins vreo 7 persoane să își cumpere HTC-uri, atunci când erau în căutarea unui smartphone. La fel, sunt multumit de ele, îşi fac treaba, deci le recomand pentru cei care vor un smartphone.

Sunt un influentator, cu o comunitate mare de oameni atentă la mesajul meu? Nu sunt sigur de asta, sunt persoane care pot influenţa mase mult mai mari de oameni prin ceea ce scriu. Sunt un avocat al acestor branduri, un tip care le recomanda necondiționat și îi convinge pe oameni să le cumpere? Da.

Este posibil ca influencerul și avocatul să fie una și aceeași persoană. Cu alte cuvinte, e posibil să găsești un blogger/twitterist-facebookist cunoscut care să fie pasionat de brandul tău. Acestea sunt cele mai bune colaborări într-o, deoarece persoană respectivă va fi și mai motivată să îți promoveze produsele.

În concluzie, înainte de a alege influencerii sau avocații brandului vostru intr-o campanie asigurați-vă că aceștia se potrivesc campaniei pe care vreți să o derulați, că profilul lor este potrivit pentru imaginea brandului, că influencerii sau avocații pot ajunge la clienții potențiali, pot mișca lucrurile.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
9 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Giorgiana Petre

E exact ce facem noi cu trender. Identificam avocati ai brandului, care cateodata sunt si influentatori si asa cum zici tu, poate fi combinatia perfecta.

Nu mai zic de faptul ca o idee amintita de tine aici e o campanie pe care incercam noi sa o implementam, curand…

GiorgianaPetre

RT : De ce au nevoie brandurile, de influenţatori sau de avocati? https://www.mariussescu.ro/2011/03/de-ce-

Pavel

Eu, care mă tot iau de E-on, cum sunt numit? 🙂

Pavel

Nu bre, ai vorbit de influenţator şi de avocat din perspectiva celor care laudă nişte nume, companii, dacă eu contest, spun de rău non-stop despre un produs, o companie producătoare de maşini, cum sunt numit? Cei ce contestă n-au şi eu denumirea lor? Şi nu mă lua cu hater 😀

Pavel

Deci, eu pentru Romtelecom am fost un client problemă, fiind că după un articol de pe blog am şi fost contactat pe mail. Numai când am lăudat nu a venit nimeni să-mi mulţumească 🙂

Rpx

Eu am fost sunat de la Orange după ce le-am făcut un review la internetul lor pentru acasă. A fost drăguț.

De asemenea, Romtelecom mă sună din 3 în 3 luni pentru a mă întreba dacă sunt mulțumit de serviciile lor.

E-on sunt niște căcănari și aș petrece 4 zile și 5 nopți dacă ar da faliment. Din păcate, după cum spunea și Marius, când e vorba de monopol, latri degeaba la bec.