fbpx

Eu nu înteleg mentalitatea asta a multora dintre români, preferă să stea degeaba decât să muncească și să câștige bani. Sigur, are și statul vina lui cu tot felul de ajutoare sociale acordate prea ușor, dar cred că avem și noi ca popor o viziune greșită asupra muncii.

Exemplu concret – văd zilele trecute că am o pană ușoară la bicicletă, hai să o fac la vulcanizare zic eu. La vulcanizare mă trimit la magazinul de biciclete, că ei nu se bagă.

Merg la magazinul de biciclete cel mai apropiat de mine, la piață. Erau peste 35 de grade afară, tipul de la magazin stătea afară pe un scaun, nu avea nimic de făcut. Îl întreb dacă poate face o pană sau are altă soluție, că e vorba de un por mic, probabil se rezolvă cu un lichid de umplut camera.

El îmi spune pe un ton arogant, de parcă îmi făcea o favoare, că Eu nu fac pene domle, am treburi de făcut, schimb doar camera cu totul.

În final am mers la magazinul de biciclete preferat, au rezolvat băieții pana cu un lichid special pentru umplut camerele. Îi recomand oricând dacă aveți chestii de făcut la biciclete în Bacău.

Ideea e că văd faza asta în multe locuri, oameni care au impresia că o anumită muncă e sub demnitatea lor, preferă să frece menta pe bani puțini sau deloc în loc să pună osul la treabă.

De ce?

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

11 Comentarii

 1. Daca erai mai aproape iti faceam eu pana…gratis 🙂

  Faza asta am intalnit-o si la mecanicii de masini: trebuie schimbat motorul. Bun, dar motorul asta nu se poate repara? Ba da, dar nu ma bag.

  Sau: ca sa schimb distributia la masina asta trebuie sa cobor jos motorul. Nu fac eu asa ceva.

  Da, romanul e comod. 🙂

  • Data viitoare vin la tine. 🙂
   Mda, cunoaștem, de aia și la mașină prefer să plătesc mai mult pentru un service decent, fără mecanici cu figuri din astea.

 2. Stai ca a mers sotul meu sa faca o programare pentru spalat masina interior, exterior si curatare tapiterie. Ăia atârnau la o țigară. Când i-a întrebat dacă poate aduce mașina au stâmbat din nas, că e prea cald afară, că au mult de lucru (!!), apoi puneau tot felul de întrebări idioate de genul cât e de mare pata de pe scaun, dacă e ok să curețe doar pata șamd. Unde mai pui că eram clienți fideli. Bineînțeles că am găsit alții, dornici de muncă.

  Și mai am una: o doamnă de la chioșcul non-stop de la care mai cumpăr eu bilete pt troleu mă ceartă că o derajez de la pauză. Nu știu cum se face de sunt atât de nesimțită și nimeresc de fiecare dată când e ea afară să fumeze.  I-am propus să lase biletele la vedere și mă servesc singură, am mereu mărunți la mine, deci nu trebuie să îmi dau rest și cu ocazia asta nici nu îmi mai pleacă autobuzul din față.

 3. Aaaa! si inca una si gata! aveam pe cineva la care trebuia sa apelez cand aveam probleme cu centrala (prieten cu proprietarul apartamentului in care stau). De fiecare data cand il sunam imi spunea sa o demontez singura (!!!!) si el vine la un moment dat (!!!) . Altfel nici nu vrea sa auda de scos centrala din masca, ” este prea multa munca don’șoară și eu nu pierd timpul cu d-astea”.

 4. Nu tac :)) Imi vin muuulte exemple in minte. Pot sa iti fur ideea de articol? (pun link catre pagubit 😉

  • Chiar te rog.
   Data viitoare să faci totul singură și să chemi meseriașul doar ca să îi dai banii, da?

 5. Eu n-as putea pierde oportunitati din astea. Am inceput lucrul (consultant..freelancer) la un producator de masini sport/luxoase. Dupa 3 saptamani imi zic “mult haos pe aici, nu e nici o organizare, gata trebuie sa fac ceva”. Am discutat cu managerul ce nereguli am vazut, i-am propus o solutie, in 2 saptamani livrez ceva si vedem daca lumea e multumita si se potriveste pe acolo. Am mirosit oportunitatea sa mai cresc venitul si am actionat.

 6. Lichidul ala special e de fapt lapte, sau in cel mai rau caz pudra de talc dizolvata in apa…

 7. Cand imi aduc aminte ma apuca nervii! L-au filmat pe unul si l-au dat pe post iar taranul era cu burta si avea si copil daaaar imbeciul nici nu a avut cea mai mica jena…citez: “De ce sa ma obosesc sa muncesc pentru minimul pe economie cand pot sta acasa in somaj”. Vai de mama lui trantor ordinar…si noi muncim ca leprele astea sa stea acasa…..

  • Asta e altă problemă, că statul încurajează asistații sociali, și nu mă refer la cei care nu pot munci, ci cei care primesc ajutor aiurea.

Lasă un comentariu