De ce Vine, noua aplicație Twitter pentru clipuri video scurte, e o prostie

Dacă nu sunteți la curent cu noutățile din social media, Twitter a lansat zilele trecute Vine, o aplicație ce permite crearea unor clipuri video de 6 secunde, ce pot fi montate din trei părți, clipuri care vor rula neîntrerupt atunci cand sunt distribuite prin intermediul aplicației sau pe Twitter. Clipurile făcute cu Vine puteau fi distribuite și pe Facebook inițial, dar au fost blocate. Aplicația e disponibilă doar pentru iOS deocamdată, se va lansa și o versiune pentru Android.

Practic clipurile astea se aseamănă cu binecunoscutele GIF-uri, de fapt unii chiar s-au și apucat să spună că aplicația va duce la dispariția GIF-urilor.

Vine

Entuziasmul e mare în rândul amatorilor de jucării din astea online. Chris Brogan a făcut și o listă cu posibile lucruri pe care un brand le poate face pentru a se promova prin intermediul Vine. Scurte demonstrații de produse, servicii, alte lucruri asemănătoare.

Ce uită majoritatea celor care sunt entuziasmați de Vine? Că există deja zeci, poate chiar sute de aplicații similare, care permit înregistrarea unor clipuri scurte și postarea lor în rețelele sociale. Toți se marketează ca Instagram pentru video, toți încearcă să demonstreze niște avantaje inexistente.

De ce zic că Vine e o prostie? Pentru că nu văd utilitatea postării unor clipuri scurte, de 6 secunde. Poate că pentru amuzament merge, 1 dată de 2 ori, dar la modul serios nu cred că se va apuca cineva să posteze zilnic clipuri scurte. Pentru postarea de clipuri serioase, HD chiar, avem Youtube.

Vă las cu un clip de mare angajament postat cu aplicația asta pe Twitter. Clipurile urcate în timp real le găsiți pe vinepeek.com.

Voi ce ziceți, au vreo șansă aplicațiile de genul Vine?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Florin Grozea

Seamănă cu o aplicație lansată de Ashton Kutcher acum câțiva ani.

Alexandru Ionut

Se pare ca nu au. Drept rezultat, picajul twitter in favoarea google+.

[…] permit inregistrarea unor clipuri scurte si postarea lor in retelele sociale”, scrie un blogger din Romania. Disponibil atat pe iOS, cat si pe Android, Viddy este un astfel de exemplu de platforma de […]

[…] citit în ultima perioadă mai multe articole despre cum se poate promova un brand pe Vine, ba chiar am găsit deja şi ghiduri cu ce e bine şi ce nu să facem când vine vorba de […]

[…] pot să zic, cred că Vine va fi în curând o simplă amintire, la fel și restul aplicațiilor care s-au axat pe realizarea […]