fbpx

De mâine voi fi mai bun. Pe bune.

Mă amuză când aud uneori câte un prieten cum își propune ca de mâine să fie mai organizat, să își stabilească obiective mai ambițioase, să mănânce mai sănătos, să meargă la sală, să slăbească 30 de kilograme anul ăsta etc. Mă amuză pentru că în 99% din cazuri nu se va întâmpla asta. De ce?

Pentru că majoritatea, inclusiv eu, facem aceleași greșeli: ne propunem să facem diverse chestii importante pentru viitorul nostru, dar nu ne stabilim un plan și o strategie pentru a ajunge acolo. În plus, când ne propunem lucruri importante presiunea este așa de mare, nu știm de unde să începem și de multe ori renunțăm sau tot amânăm să ne apucăm de acel lucru, tocmai pentru că este greu. Și așa de mâine devine poimâine, iar anul viitor ne vom propune aceleași lucruri. Începând de mâine, desigur.

Ce funcționează la mine este strategia pașilor mici. Îmi stabilesc un obiectiv de atins și după aceea îl împart în obiective mai mici, și mai mici, până când ajung la sarcini ușor de realizat, pe care nu le mai amân, sarcini care ajung să fie integrate în rutina zilnică, fără un efort prea mare.

Nu vreau să scriu 365 de articole pe an pe blog, ci 1 articol pe zi, în fiecare zi. Nu vreau să slăbesc 20 de kilograme anul ăsta, ci să mănânc cina până în ora 7. Nu vreau să cresc veniturile cu 1000 de euro, dar vreau să cresc cu 1 client pe lună activitatea la agenție.

Schimbăm lucrurile mici pe care le facem, cât mai ușor, și în timp vom ajunge să schimbăm lucrurile mari. Doar o idee.

Bonus: The Biggest Reasons You Haven’t Changed Your Habits

Foto: 4 Kettlebell Backlit via Shutterstock
Recomandă

4 Comentarii

  1. Mai e o chestie: daca iti stabilesti prea multe chestii (slabesc, fac bani si ce mi-o mai trece prin minte), nu prea faci nimic. Asta inseamna sa-ti schimbi cu totul stilul de viata, ceea ce e greu. Parerea mea e ca mai bine te concentrezi pe o singura chestie, o rezolvi si apoi treci la urmatoarea. Sau alternezi treburile, ca sa te poti tine de toate scopurile

  2. Si mai simplu de atat: ‘de maine’ sa devina ‘de azi’. Apropo de slabit. M-am apucat taman de Paste de slabit. 117kg+. Azi, 1 octombrie, 90 kg.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *