fbpx

Mă întreabă cei de la Țara lui Andrei care este aplicația fără de care nu aș putea trăi, și cum ar fi să stau 3 zile fără ea. Faza e că sunt multe aplicații de care depind, dar nu am nici un interes să stau fără ele, tocmai pentru că îmi sunt utile și mă ajută să îmi fac treaba mai bine. Nu știu dacă v-ați gândit la asta, cât de mult s-a schimbat viața noastră în ultimii ani datorită tehnologiilor noi, a internetului și a felului în care acestea lucrează împreună. Eu cred că am avea o viață mult mai tristă fără internet, social media și aplicații, dar contează mult și felul în care le folosim.

Și nici nu trebuie să mă gândesc cum e să stau 3 zile fără o aplicație sau o tehnologie din asta nouă, că am pățit recent, când au picat toate serverele de la Webfactor, unde îmi țineam și eu blogul. Aveam backup la zi, dar până am schimbat hostingul, am pus tot la loc, am dat cu var etc…a durat vreo 4 zile. 4 zile fără blog, parcă îmi lipsea o mână, o bucățică din suflet, că locul meu de joacă nu era accesibil.

Și poate că mulți dintre voi, care activați prin online, nu realizați cât de importantă e treaba asta cu hostingul, cât de mult depindem de niște servere puse prin data-centere, unde se află site-urile sau aplicațiile noastre, cât de mult contează ele, atât pentru viața personală dar mai ales la job.

În concluzie, eu zic că serverele web dau clasă tuturor aplicațiilor și serviciilor online de care depindem, dacă astea sunt picate totul e paralizat. Nu mă credeți? Vedeți un pic cum crește productivitatea muncii când e picat Facebook. 😀

Voi de ce aplicație sunteți dependenți?

Dragă Marius,
Te-a provocat cineva azi? 😊 Dacă nu, începem noi.
Suntem tare curioși care este aplicația/ tehnologia fără de care nu mai poți trăi în zilele astea. Fie că e vorba despre aplicația de comandat taxi, mâncare sau cu care îți cumperi haine direct de pe telefon. Sau sistemul care îți pornește cu fix jumătate de oră înainte să ajungi acasă centrala termică.
Gata? Ai stabilit care e cea mai importantă în acest moment pentru tine?
Perfect! Acum te provocăm să o dezinstalezi pentru următoarele 3 zile. Și să ne povestești cum a fost experiența, în câteva rânduri sau într-un video scurt, pe Facebook sau pe blogul tău. Ce zici? Reziști? 😊

Cu ocazia asta, îți dăm de veste că Țara lui Andrei a lansat competiția RO SMART care finanțează cu până la 45.000 de euro idei bazate pe tehnologie, ce pot îmbunătăți comunitățile într-unul din domeniile: Educație, Infrastructură, Sănătate, Mediu, Transport, Agricultură, Energie sau Siguranță.

6 Comentarii

  1. va urmaresc copii ! super intrebari dar tare raspunsul ! chiar si la anii mei inteleg si va pricep f bine !tare mie drag de voi generatie noua si desteapta !

  2. Sunt un pic dependent de blogul meu pentru ca sunt inca la inceput si probabil voi fi si mai dependent de el odata cu trecerea timpului.

  3. Internetul e cea mai tare invenție din toate timpurile, părerea mea, clar. Dependentă neapărat nu sunt de tehnologie… (ha, ha, ha!). Pot să stau vreo câteva zile fără, așa cum stau și fără cafea chiar dacă mă doare capul.
    Fără glumă acum, toată „afacerea mea cu auto-publicarea” este online. Fără… Vai! Nici nu pot să mă gândesc că mă ia cu leșin.
    Și când „roboțeii” de la Google mi-au blocat (din greșeală) 2 bloguri, am zis că-mi pierd mințile.

Lasă un comentariu