fbpx

Aplicații online: e ușor să vorbești despre moralitate cu burta plină

Dacă mai citiți presa online de afară probabil că ați văzut scrisoarea de adio a fondatorilor Instagram prin care anunță că pleacă de la Facebook supărați pe Zuck pentru că Instagram nu mai e ce-a fost, sau confesiunea fondatorului WhatsApp, care spune diverse chestii care se întâmplau prin Facebook, supărat că jucăria lui va fi monetizată. Toți fondatorii aplicațiilor au ceva în comun, au vândut aplicațiile lor pe bani buni către Facebook, crezând că ăștia nu vor schimba nimic la ele, și acum se dau surprinși că Zuck vrea să facă bani de pe urma aplicațiilor. Mda, e ușor să dai lecții de moralitate cu burta plină.

Corect, Instagram nu mai e ce-a fost, și eu postez mai rar pe profilul meu. S-a umplut de reclame, de spam, feedul nu mai e cronologic, se bagă la înaintare conținutul de duzină, deoarece Facebook vrea să crească timpul petrecut în aplicație și să vândă mai multe afișări la kilogram.

Nici pe WhatsApp nu mă încântă ideea că vor apare reclame, deși dacă vreți avem alternative de chat decente, de exemplu Telegram.

Dar mi se pare o mare ipocrizie din partea fondatorilor Instagram și WhatsApp să o bage pe asta cu Vai, noi voiam să păstrăm aplicația așa cum era, nu ne așteptam ca Facebook, o companie mare listată la bursă, să ne cumpere pe miliarde de dolari și după aceea să ne forțeze să facem profit cu aplicațiile noastre.

Fondatorii aplicațiilor și-au făcut plinul, pot sta de acum liniștiți cu burta la soare toată viața, în timp ce ne explică nouă că ei de fapt au vrut să păstreze totul așa cum era, dar Facebook cel rău nu i-a lăsat.

Nu iau apărarea Facebook, dar nu e cam jenant să dai lecții de moralitate în situația asta? Logic era să îți iei banii și să dispari din peisaj, nu? Eu asta aș fi făcut.

Ai vândut o aplicație cu potențial, pe bani mulți, către o companie pe acțiuni, care trebuie să scoată anual un profit cât mai mare. Ce te așteptai, că vor merge pe pierdere toată viața?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *