fbpx

Când locuiești într-un oraș cu zeci de bloggeri și bloguri, cum ar fi București, Iași, Timișoara sau Cluj, proiectele de creștere a blogosferei și de încurajare a activității pe bloguri sună ciudat. Când descoperi însă că există orașe și județe în care blogurile nu sunt atât de active pe cât ar trebui, brusc teoria asta sună bine și îți dorești să o pui în practică.

Cam asta s-a întâmplat ieri, când Divanul a organizat un curs de blogging pentru bloggerii și cei ce vor să își facă un blog în zona Bacăului. Cursul e parte a proiectului Bacaul AdBlog – Judetul Bacau pe web, realizat de asociația Divanul și finanțat de Consiliul Județean Bacău.

Sincer am fost surprins să văd cât interes există și aici pentru blogging, iar concluzia e una singură, e nevoie de mai multe cursuri de acest gen, care să îi ajute pe cei interesați să își facă un blog, să comunice mai ușor în mediul online. Interesul există, doar că publicul trebuie informat. Mulți încă nu realizează cât de mult îți poate influența viața un blog.

La curs eu am avut o prezentare despre promovarea online și monetizarea unui blog, Cristi Juverdeanu de la Talent Irosit a avut o prezentare legată de de partea tehnică a unui blog și SEO, Cristian Ghinghes (Kristofer) a prezentat informații legate de nișe, evenimente locale și utilizarea fotografiilor pe blog, Ionut Avram (Ferma Politica) a  discutat despre sursele de informare și relatiile cu instituțiile publice, iar Florin Popescu (Aghiuță) a avut o prezentare despre drepturile și obligațiile legale ale unui blogger, plus drepturile de autor.

Nu am avut timp să fac fotografii personal, fiind ocupat să discut cu cei veniți la curs, dar găsiți fotografii și detalii despre cum s-a desfășurat evenimentul la AmaliaMihai EnaselGabi MihaiAlex Ciocodei , Mădălina , Daniel BencheaMonica SibișteanuIonuț Avram, Cristi Juverdeanu și Florin Popescu. Da, multe râuri de cerneală electronică s-au scurs.

Revin cu 2 articole legate de promovarea și monetizarea unui blog. Ce am spus eu la curs au fost lucruri de bază, cunoscute și arhicunoscute, dar mi s-a cerut de mai multe ori să pun prezentarea pe blog, deci mă conformez.

Cum s-ar spune, povestea merge mai departe.

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Au povestit, până acum, Amalia, OZN, Gabi Mihai, Alex Ciocodei, Monica Sibișteanu, Daniel Benchea, Ionuț Avram, Cristi Juverdeanu, Claudiu Găburel, Marius Sescu. […]

Monica Sibişteanu
6 noiembrie 2011 18:41

Sunt foarte multe de spus si intalnirea de ieri nu ar fi avut cum sa cuprinda toate informatiile necesare. Dar a iesit bine. Nici Florin Popescu nu a reusit sa spuna tot ce avea de zis 🙂

Florin Popescu
6 noiembrie 2011 18:57

Sunt un biet blogger, nu scriu la "Hronicul vechimei moldo-vlahilor…" 😀

Marius Sescu
6 noiembrie 2011 19:12
Răspunde către  Florin Popescu

O să vedem, poate facem ediția a doua cu completările. 🙂

Catalin Paval
6 noiembrie 2011 20:53

Am fost acolo… am invatat cate ceva… vedem cum merg treburile pe viitor.

5
0
Lasă un comentariux
()
x