fbpx

Tot văd știri despre aglomerația de pe litoralul românesc și am zis să vin și eu un update, direct de la sursă. Faza e în felul următor, în primul rând dacă vă bate gândul să veniți aș evita din start Mamaia și Vama Veche, o să fie timp și pentru ele, și aș veni doar în timpul săptămânii, în weekend e mult mai aglomerat cam peste tot. După aceea, dacă vreți liniște, căutați un hotel sau pensiune cu plajă privată, pentru liniștea voastră, pe plajele publice nu s-a auzit de Coronavirus, e business as usual. Mai multe poze de pe litoral am pus pe contul meu de Instagram.

Zona Jupiter – Venus – Neptun – Olimp e mai liberă. Sigur, plajele au mai multe pietre, dar vă luați pantofi de apă și aia e. Totuși, și aici pe plajele mai nisipoase sau cele publice e aglomerație, de aia zic că e mai bine să căutați un hotel cu plajă privată, cât mai retrasă. Da, sunt alge, e loterie, unele plaje nu au azi dar au mâine, altele au zilnic. Noi am prins 3 zile din 5 fără alge.

Vezi această postare pe Instagram

🌊 Plină de spume. 🙂

O postare distribuită de Marius Sescu (@mariussescu) pe

Pe faleză e aglomerație seara la plimbare, chiar și în stațiunile mai retrase, dar aproximativ 80% dintre turiști poartă măști. Mai sunt și bombardieri. Noi preferăm să ne plimbăm seara direct pe malul mării, unde e liber.

Vezi această postare pe Instagram

Poză și noi ceva la ceas de seară? 🌃 🏖 #jupiter

O postare distribuită de Marius Sescu (@mariussescu) pe

La terase și restaurante nu știu cât de mult se respectă regulile, mergeam pe faleză ziua când era mai liber și vedeam chelneri fără mănuși sau cu masca pusă la mișto sub bărbie. Cu cât e mai scump/exclusivist restaurantul cu atât e mai liber, și personalul mai atent.

La hotelul unde stăm noi toți chelnerii au măști și mănuși la restaurant când te servesc, se servește masa pe terasă, și nu poți intra în restaurant, hotel sau alt spațiu închis decât cu mască. Dezinfectant cam peste tot, inclusiv la toaletele de lângă piscină. Hotelurile cred că sunt ocupate pe la 50-60% în timpul săptămânii, mă uitam și seara la numărul de lumini aprinse în camere. În weekend probabil trec de 80%.

Vezi această postare pe Instagram

When I'm feeling blue. 💙💦 #poolside

O postare distribuită de Marius Sescu (@mariussescu) pe

Cam așa era pe plaja centrală din Neptun ieri, dar la plaja privată unde mergem noi în Jupiter e liber, maxim 50% din sezlonguri erau ocupate la orele de vârf, 10-20 de oameni în apă, și sezlongurile sunt la 2 metri distanță.

Concluzie – nu e chiar așa de aglomerat pe litoral cum se vede la știri, dar dacă veniți trebuie să fiți precauți, căutați un hotel sau pensiune mai retrasă, aveți grijă pe unde mâncați și evitați băile de mulțime seara sau pe plajele populare.

Lasă un comentariu