fbpx

Doar scrieți

Umblați după link exchange dar vă cade mâna să scrieți niște articole decente pe blog…

Primesc tot felul de cereri de link exchange de la bloggeri în ultimul timp. Nu știu de ce, dar bloggerii care încep acum au impresia că un loc într-un blogroll sau o mențiune pe o pagină dintr-un blog e calea spre succes. Își pun singuri bariere, piedici, se compară cu alții, când de fapt fiecare ar trebui să se compare doar cu ceea ce a scris până atunci.Da, recomandările reciproce în social media sunt noul link exchange, dar unii în continuare preferă metodele clasice pe link exchange. În fine.

tastatura mac

Îmi amintesc cum era acum aproape 5 ani, când începusem eu să scriu pe blog. Habar nu aveam ce e ăla link exchange, blogroll, nu știam cum să mă promovez sau că trebuie să fac asta. Nu știam că trebuie să stresez alți bloggeri pentru o fărâmă de atenție. Nu, doar scriam. Scriam prost, mizerabil, scriam chestii care nu interesau pe nimeni, dar scriam pentru că îmi plăcea. Din când în când mai primeam un comentariu, o mențiune pe alt blog. Deja era extraordinar, lumea chiar reacționa la ceea ce scriam eu. Scrisul constant era și este e calea către un blog mai bun.

Îl întreb acum 2 zile pe un blogger de ce mă stresează cu cererile de adăugare în blogroll, în condițiile în care eu nici măcar nu am așa ceva pe blog. El nici măcar nu verificase asta. Nu, doar îmi trimitea mesaje pe Facebook. Răspunsul lui? Sunt la început și vreau să îmi cresc Page Rank-ul, că e zero.

Intru pe blogul lui, în speranța că voi găsi măcar un singur articol interesant. Surpriză, era un articol, începea cu Am citit și continua cu o știre preluată dintr-un ziar, cuvânt cu cuvânt. La final sursa cu numele ziarului, dar fără link, a auzit el că dacă pune link ziarului îi scade Page Rank-ul blogului, de la zero la -1. Cam atât despre conținutul blogului. Totuși, el vroia recomandări.

În concluzie, dacă aveți un blog la început de drum doar scrieți. Scrieți prost, scrieți pentru voi, dar scrieți, nu copiați știri. Învățați din greșeli, deveniți mai buni, citiți materiale despre cum poți scrie mai bine pe blog și continuați să scrieți ideile voastre, să descoperiți ce vă pasionează, ce vă face să stați până la 2 noaptea în fața calculatorului scriind. După ce ați scris suficient de mult încât să aveți pe blog măcar 5 articole scrise de voi de care să fiți mândri apucați-vă de promovarea blogului.

E inutil să promovați un blog dacă nu aveți conținut. Întâi conținutul, după aceea promovarea.

Doar scrieți!

Recomandă

6 Comentarii

 1. O legatura intre PR si afisarea rezultatelor in SERP exista, cel putin dupa mine. Eu nu fac schimb de link cu nimeni, dar vand linkuri, trebuie sa fac si eu un ban din blog, iar adsense nu am sa mai pun niciodata pe un blog personal.

  Blogul meu este ca o imagine personala, o identitate pe online care ma reprezinta in unele ipostaze, nu am de gand sa-l stric cu adsense sau linkuri catre siteuri de filme care nu ma ajuta cu nimic.

  Dar, pentru proiectele secundare, ma bazez pe linkurile intre siteuri. Ma ajuta sa le monetizez si sa le “ridic” bine in SERP. Bine, eu fac schimb de linkuri doar intre proiectele mele, nu cu altii 🙂

 2. Din pacate cei la inceput de drum primesc numai sfaturi proaste. Cei care ar putea sa le dea cateva sfaturi utile pentru inceput ii ignora, si citesc si ei pe unde gasesc metode de promovare, ce-i drept metode proaste, dar ei le iau de bune nestiind ceva mai bun.

  Nu ii poti blama pentru asta, in schimb poti scrie o serie de articole despre ce e ok sa faci la inceput de drum, poate astfel tot mai multi incepatori vor ajunge sa le citeasca si sa evitam astfel de situatii 🙂

 3. Şi eu mai primesc cereri cu schimb de linkuri, sau parteneriate, cum cred unii mai inteligenţi că se spune acum la demodatul şi neimportantul schimb de linkuri. Îi refuz, şi aşa am cârdul de linkuri în sidebar şi mă mai avertizează câte unii că google nu prea e mulţumit de asta.

  Să nu fie…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *