Dragi hotelieri, adăugați coordonatele GPS la pagina de contact

Eu am o problemă cu orientarea, pentru mine GPS-ul și mai nou navigatorul Google sunt indispensabile când plec la drum lung. Chiar dacă sunt într-un oraș nou, eu nu cer indicații pentru a mă întâlni cu cineva, ci îi cer adresa exactă. Dacă o am pe asta îmi e suficient, introduc informațiile și merg după GPS.

Problema apare când sunt într-un oraș ce nu are toate străzile trecute pe hartă sau în zone montane, unde nici măcar Google nu a reușit să treacă cu mașinuțele ce fotografiază străzile chiar peste tot. Acolo introduc adresa exactă, care uneori e doar o stradă, GPS-ul mă aduce aproape de hotel, cabană, restaurant, bar sau ce o mai fi și îmi spune că am ajuns la destinație, care adesea e la un kilometru distanță. Și eu mă învârt de nebun cu mașina, căutând sigla firmei, un banner, un semn, ceva. În cazuri extreme sun la recepție și cer mai multe indicații.

Nu ar fi mai simplu dacă toate hotelurile, pensiunile și restaurantele și-ar pune pe site, la pagina de contact, coordonatele GPS? Nu sunt greu de aflat, pe Google Maps e chiar ușor, și sigur ar ajuta mulți turiști. Un plus ar fi și adăugarea locației pe Google Maps, ca să apară mai ușor la căutări.

Dintr-un motiv necunoscut mie, majoritatea hotelierilor atunci când oferă indicații despre cum se ajunge la ei o fac de parcă ar vorbi cu un localnic, cineva care cunoaște zona, nu cu un străin care e prima dată acolo.

E greșit, hotelurile sunt pentru turiști, iar indicațiile ar trebui să fie făcute astfel încât orice persoană să ajungă la hotel. Desigur, partea cu coordonatele GPS e valabilă pentru cei care au un site, dacă nu au deja discuția se complică, și sper că în 2011 nu mai e nevoie să explici unei afaceri de ce trebuie să fie prezentă pe internet.

Voi cum stați cu orientarea? Mergeți doar după GPS, ca și mine?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
catalin
Vizitator
catalin

Navigatorul de la google m-a surprins si pe mine pozitiv. Functioneaza foarte bine, cel putin cu versiunea 6.0 aproape ca nu mai simt nevoia aplicatiei offline.

Dianora
Vizitator

Asta mă întreb și eu de multe ori, cum de hotelierii sau proprietarii de pensiuni nu dau câteva informații mai clare despre cum ajungi mai ușor la hotel/pensiune. Și eu consider că Gps-ul devine un lucru necesar, mai ales că nu vrem să pierdem timpul aiurea căutând o adresă.