Echilibrul între muncă și viața personală

Dacă vă întrebați prietenii veți vedea că mulți se plâng că nu au timp pentru familie și pasiuni din cauza jobului, și pe glob e aceeași problemă, peste jumătate dintre oameni muncesc prea mult și renunță la alte lucruri importante pentru ei, deoarece trebuie să facă bani. Întrebarea e cum ajungi la acel echilibru între muncă și viața proprie?

Teoria e simplă, ți se spune să acorzi prioritate lucrurilor importante, să înveți să spui și NU, să îți organizezi mai bine timpul, să pui familia pe primul loc.

În practică însă mulți muncim pentru a asigura banii necesari traiului zilnic, și când ajungem acasă suntem rupți de oboseală, de unde să mai ai chef și timp pentru hobby-uri?

Bonus, societatea consumeristă în care trăim, dacă te lași influențat ușor de reclame și de stilul de viață al celor din jur ajungi să cheltui tot mai mult pe lucruri inutile, și chiar dacă câștigi mai mulți bani, în continuare ești pe minus cu timpul. E un pic ironic că ajungem să muncim zi și noapte pentru a plăti case, mașini și gadgeturi pe care nu apucăm să le folosim.

Nu am o soluție, zic doar că e bine atunci când îți cumperi ceva să îți cumperi pentru că ai nevoie, nu pentru că și-a luat și Gigel, iar când vine vorba de pasiuni ele nu trebuie neapărat să fie costisitoare. De obicei satisfacția vine din lucrurile simple.

Bonus, cât mai multe experiențe, nu lucruri.Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: