Economii în lei sau euro?

Știu, toți suntem săraci în .ro, dar hai să presupunem că din sărăcia noastră am avea 10.000-20.000 lei. Prea puțini ca să îi investești în ceva important, gen imobiliare, terenuri, afaceri deci îi ținem în numerar. Voi în ce i-ați păstra, în lei sau euro?

Nu sunt paranoic, dar mă uitam la ce scria Bogdan Glavan despre cum și-au luat-o turcii cu lira turcească, după ce Erdogan a vrut să le arate americanilor cât sunt ei de zmei. Trump a dublat tarifele la importurile de aluminiu și oțel din Turcia, lira lor e în picaj continuu.

Cam asta se întâmplă când o dictatură ce depinde de exporturi și relațiile cu alte țări crede că poate controla economia. Nu mai zic de Venezuela, vedeți ce bine o duc pe acolo, nu?

Mă amuză și declarațiile lui Erdogan după ce a făcut buba, îi îndeamnă pe turci să își schimbe economiile din alte valute în lire turcești, de parcă ar fi cineva așa de fraier să facă asta.

Sfatul lui Glavan e bun, când vezi că euro o ia razna sau democrația emigrează și ea din România schimbi tot ce ai în euro rapid, că prin afară îți poți cumpăra multe cu valuta asta.

Deci ipotetic vorbind, evident, voi în ce ați ține economiile, lei sau euro?

Recomandă prietenilor!5
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Cristian Florea
Vizitator

Eu cred că o investiție bună ar fi aurul. Cumperi aur, îl ții într-un seif la bancă, iar când ai nevoie de bani îl vinzi. Prețul aurului nu fluctuează atât de mult ca prețul unei monede. 😀

Andreea
Vizitator

Principalul e sa ii ai. Ca de pastrat, nu prea ai cum

Dan
Vizitator
Dan

“când vezi că euro o ia razna sau democrația emigrează și ea din România schimbi tot ce ai în euro rapid” – doar eu vad contradictia intrinseca a recomandarii ;-)?