fbpx

Economii la plic

E interesant studiul făcut de Reveal Marketing Research pe 1017 respondenți, despre atitudinea românilor față de economisire și investiții: 50% ar depune economiile la la bancă, 32% la plic, doar 4% ar investi la bursă. Asta ne transmite că oamenii nu au prea multă încredere în bursă, probabil majoritatea cred că au nevoie de sume foarte mari pentru a investi în acțiuni.

Totuși, să nu credeți că toți am sărăcit în pandemie și nu avem bani de investit. De fapt, luna trecută a fost cea mai bună pentru zona de imobiliare, s-au efectuat peste 83.000 de tranzacții, și atenție, 90% au fost făcute cu banii jos. Asta te pune un pic pe gânduri, nu?

Personal nu cred că piața imobiliară va continua să crească în anul următor, ci că perioada incertă prin care trecem îi motivează pe românii care aveau bani puși deoparte să îi investească în zone sigure. Ok, poate că apartamentele vor coborî cu 10% în viitorul apropiat dacă vine o criză mare, dar pe termen lung, 10-15 ani, tot e mai bine să ai apartamentul, decât să stai cu 100.000 de euro cash prin casă, nu?

Cât despre burse și alte idei de investiții, realitatea este că nu avem educație financiară, și ne orientăm spre ceea ce ni se pare stabil în jurul nostru. Căutăm siguranța.De asta încă merg imobiliarele, de asta titlurile de stat s-au vândut bine anul ăsta, în ciuda faptului că bursa e pe creștere și a avut un randament bun.

Alte păreri?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *