fbpx

Activând mereu în online cam știu ce e pe trending, și am văzut ascensiunea lui Selly cu 5Gang-ul lui și melodiile făcute cu Autotune. Nici o problemă, în sinea mea am zis că au publicul lor, pe la 10-13 ani și aia e, nu sunt pe target și nici nu trebuie să fiu.

Șocul a venit când am fost într-o excursie cu clasa Dianei acum 2 ani, iar copii de clasa a doua, mai ales băieții, fredonau refrenele lor, despre cum femeia ta îmi dă târcoale, sos și restul prostiilor. Și atunci mi-am dat seama cât de nociv e personajul, mai ales pentru copiii fără alte repere în viața lor.

Știu ce veți spune, dacă aveți 30-40 de ani probabil veți zice că și noi ascultam Paraziții sau B.U.G. Mafia în anii 90, și limbajul lor era mult mai necenzurat, agresiv.

Diferența este că Tataie sau Cheloo nu au apărut niciodată la TV să ne dea sfaturi despre sistemul educațional sau cum ar trebui să fie crescut un copil sau cum să reformăm sistemul, ei comunicau mereu la fel, despre cartier, viața de stradă, nu spunea nici un părinte că uite ce frumos vorbește Tataie la Antena 3 despre reforma sistemului educațional. Nu erau mainstream, aveau audiența lor, dar rar pe TV, era ceva de nișă.

Selly, dar și alți tineri vloggeri nu fac altceva decât să profite de naivitatea publicului tânăr lipsit de educație și cultură, lipsit de repere, de valori autentice. Nu mă deranjează că face bani prostind copii cu merch din China vândut cu adaos de 500% – tricouri banale la 100 de lei bucata.

Nu mă deranjează că face bani din Youtube sau din asocieri cu branduri sau din concerte cu bilete la suprapreț. Mă deranjează că e un cameleon care se pretinde intelectual și își adaptează discursul în funcție de public, și adulții încep să îl considere reper, să creadă că e ok ca odraslele lor să îl urmărească. Vrei să educi publicul? Nici o problemă, educă-l. Vrei să fii un fel de bufon online? Ok și asta, dar ocupă-te de entertaiment.

Asta e problema, că el spune ce vrea publicul să audă. Și poate nici nu scriam articolul ăsta, dar am văzut oameni din bula mea cum dau share interviului cu Selly de la Antena, zicând că uite domnule, un tânăr care gândește cum trebuie, dacă ar fi mai mulți tineri ca el, ce bine le zice el despre educație.

Dacă tot îi dați share puneți copiilor voștri și videoclipurile de mai jos, că tot de el sunt făcute, cu versurile lui, nu poți să zici că de fapt astea sunt la mișto, dar tânărul e ok.

Cel mai deranjant la el este ipocrizia, faptul că are mai multe fețe, pe care le schimbă în funcție de mediul în care se află. Merge la emisiuni pentru adulți și discuta despre starea tristă a educației, în timp ce el îi prostește și mai tare pe copiii naivi care îi urmăresc canalul de Youtube. De asta nu e ok Selly, că îi păcălește pe părinți cum că ar fi un model de urmat, în timp ce le transmite copiilor mesaje și valori greșite despre viață.

RECOMANDĂ
  • 151
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
14 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Doc
Doc
17 noiembrie 2020 13:01

Din păcate youTube și media on-line e plină de circari și bufoni care își dau cu părerea pentru cât mai multe like-uri și vizualizări ,iar copiii noștrii se uită în gura lor.Nasol , foarte nasol.

Liviu
Liviu
17 noiembrie 2020 22:49

Ai dreptate. Inca un lucru deranjat la porcariile alea de videoclipuri care suna aiurea este moda lor total aberanta si de prost gust, incepand de la pantaloni pana la sepci purtate aiurea. Alt lucru imbecil pt varsta lui Selly asta sunt textele. Text imbecil, piesa si mai imbecila ca si linie melodica

Unu'
Unu'
18 noiembrie 2020 12:18

Nu cred ca ai ales bine comparatia cu Parazitii sau BUG, cam tot aia fac si aia, profita de ca exista un public pentru a face bani. Altfel, faceau altceva in viata. Personaje ca Selly exista si in alte domenii, dar fiecare percepe diferit influenta lor.
Hai sa iti dau alt exemplu: exista un intreg sector industrial care se invarte in jurul oil&gas, care totusi afecteaza in mod direct nivelul de poluare. Oamenii care sunt angajati(indiferent de ocupatie) in domeniul respectiv sunt ipocriti sau nu daca zic ca ei zic ca sunt adepti ai protejarii mediul inconjurator?

N dar nu indeplinesc nr de caractere
N dar nu indeplinesc nr de caractere
18 noiembrie 2020 15:58
Răspunde către  Unu'

@Unu’ legat de parazitii, aparent nu mai fac bani sau au vrut mai mult, Cheloo a devenit fix ce canta el in tinerete despre altii.

N dar nu indeplinesc nr de caractere
N dar nu indeplinesc nr de caractere
18 noiembrie 2020 15:56

“Cel mai deranjant la el este ipocrizia, faptul că are mai multe fețe, pe care le schimbă în funcție de mediul în care se află” nu iti dai seama, dar tocmai ai descris o multime de oameni din online, in principal Youtube si Facebook, care o ard cu “vrem o tara ca afara, fara hotie, fara coruptie” prin postari sau podcasturi, apoi cand vine Voiculescu si le pune in fata 2-3k euro apar in emisiuni ale trustului Impact: exact ma refer la toti standuperii sufletului si nu numai. Si romanii se uita, se hahaie, apoi merg mai departe. Stiu, stiu,… Citește tot »

Alex
Alex
19 noiembrie 2020 11:01

Eu nu cred că îmi am locul să îmi dau cu părerea la articolul acesta. Este scris în așa manieră încât să sugereze că numai oameni serioși în majoritatea timpului și care nu urmăresc să facă bani mulți prin orice mod legal merită să-și expuna opinia despre ce și cum sar putea face pentru o schimbare. Nu vreau să sun ca un fan all muzici lui, doamne apără dar spre deosebire de majoritatea oamenilor cu opini și sugesti el chiar a prezentat un subiect important, foarte adevărat, într-un mod clar și răspicat și a prezentat și soluți. În plus, artiști… Citește tot »

Ionut
Ionut
19 noiembrie 2020 13:45

Nu ai dreptate deloc , fiecare asculta ce vrea si face ce vrea . Si daca omul chiar incearca sa schimbe cv in invatamant are dreptate deoarece sistemul educațional chiar este josnic fata de alte țări.

14
0
Lasă un comentariux
()
x