fbpx

E 2015 (ce ciudat sună să scriu asta) și încă primim emailuri cu comunicate de presă și alte comunicări oficiale de pe adrese de email de yahoo sau alte conturi personale, emailuri trimise la grămadă, fără numele nostru, fără nici un pic de personalizare. Nu mai zic de emailurile unde toate adresele de email sunt puse în câmpul TO.

Și asta nu ar fi o problemă, dacă mailurile nu ar veni de la diverse instituții ale brandului și ocazional, chiar de la companii cu ceva vechime pe piață. Și când mă gândesc că mulți dintre oamenii de comunicare din instituțiile astea lucrează pe bani buni, primiți pentru o treabă făcută de mântuială. Nu cred că e o chestie intenționată, cel mai adesea de vină e lenea și ignoranța persoanei de comunicare, care nu vrea să își facă treaba în mod profesionist.

Dacă vreți să vă promovați eficient aveți nevoie de un serviciu de email marketing. Pentru volume mari de emailuri va fi nevoie să plătiți o sumă, dar pentru o bază de date mai mică sunt destule servicii de email marketing ce oferă și pachete gratuite.

Eu recomand și folosesc Mailchimp pentru că e ușor de folosit, intuitiv și e gratuit pentru maxim 2000 de adrese de email/12000 de emailuri trimise pe lună, dar sunt foarte multe servicii de email marketing, printre cele mai recomandate de afară fiind Aweber, VerticalResponse, mai nou Campayn și sunt și la noi multe, dar nu le-am folosit.

De ce aveți nevoie de un serviciu de email marketing veți zice, când puteți să trimiteți în continuare emailuri la grămadă, direct de pe contul de email personal sau cel de firmă?

Vă dau 5 argumente.

Puteți gestiona mai ușor adresele de email și permite dezabonarea celor care nu sunt interesați

Un serviciu de email marketing îți permite să segmentezi baza de date pentru a trimite emailuri în funcție de interesele clienților, iar destinatarii se pot dezabona dacă nu mai doresc newslettere, lucru imposibil când trimiți emailurile direct de pe adresa proprie. De câte ori nu ați înjurat o firmă care v-a trimis un email (nesolicitat) ce nu avea nici măcar un link de dezabonare?

Puteți personaliza emailurile trimise cu numele și prenumele destinatarilor

Dragă bloggere nu sună la fel de fain ca Dragă Marius. Ăsta e un alt avantaj al serviciului de email marketing, creezi baza de date cu numele și prenumele persoanelor, iar când compui emailurile poți insera automat pentru fiecare persoană numele ei, pentru a nu mai lăsa senzația că ai trimis emailurile la grămadă și nu ți-ai făcut treaba cum trebuie.

Mailurile trimise de voi nu mai intră la fel de ușor în spam

Am trimis emailuri la 1000 de clienți, dar oare câți au văzut efectiv emailurile? Dacă trimiteți emailurile de pe o adresă de Yahoo sau de pe mailul de serviciu sunt șanse mari ca ele să intre în spam, tocmai pentru că ele sunt percepute ca spam, chiar și de pe adresa de firmă, dacă trimiteți multe emailuri sau aveți hostingul shared. Un serviciu de email marketing vă ajută să ajungeți la mai multe persoane cu emailurile voastre,

Aveți acces la statistici despre emailurile trimise

E important să știți câți oameni au deschis efectiv emailurile trimise, câți le-au citit, câți au făcut clic pe linkurile din mesaj. Mailurile trimise de pe o adresă de email personală sau de firmă nu vă oferă asta, serviciile de email marketing da.

Puteți folosi template-uri pentru a crea emailuri atractive foarte ușor

Oricât de mult v-ați chinui să realizați un email frumos, cu imagini inserate și texte colorate, sunt șanse mari ca ele să fie afișate deformat, în funcție de clientul de email folosit de destinatar. Un serviciu de email marketing vă oferă template-uri ușor de editat pentru a insera texte, fotografii, chiar și video, iar emailurile arată bine indiferent de clientul de email folosit de destinatar, chiar și pe mobil sau tabletă.

În speranța unui 2015 cu cât mai puține emailuri trimise la grămadă și cât mai puțin spam, dați articolul ăsta mai departe dacă aveți pe cineva care lucrează în comunicare, marketing sau vânzări. Poate vă voi mulțumi chiar eu, când voi avea un Inbox mai curat. 🙂

Voi ce folosiți pentru a trimite newslettere? Mailchimp, alt serviciu sau adresa de email proprie?

7 Comentarii

  1. Pingback: Cea mai mare greșeală pe care o poți face ca blogger sau marketer

Lasă un comentariu