fbpx

Mai folosește cineva MySpace? Mai ține cineva minte vremurile când toți puneam poze pline cu sclipici pe Hi5, acest oracol digital ce a murit din vina lui, de la prea mult kitsch? Găsisem clipul de mai jos cu evoluția rețelelor sociale din 2003 până în 2019, și mă uitam cât de mult s-a schimbat internetul.

Evident, unele dintre platforme nu au prins la noi, altele s-au ridicat deoarece au profitat de ascensiunea smartphone-urilor, dar dacă e să învățăm ceva din toate astea e că nimic nu ține pentru totdeauna, totul se schimbă. Până și Facebook, care încă pare de neclintit ca rețea socială, știe asta, audiența lor e în declin, timpul petrecut în rețea scade, de asta au cumpărat Instagram, WhatsApp și încearcă să cumpere sau să cloneze orice platformă nouă ce prinde la public.

Cât despre noi, simplii utilizatori, morala e și mai simplă. Nu vă mai stresați așa de mult pentru discuțiile purtate cu diverși anonimi pe Facebook sau pentru like-urile primite la poze pe Instagram sau inimioarele de pe TikTok, în 15 ani oricum nu vor conta, se alege praful de ele. Citiți o carte, beți un vin bun, ieșiți cu prietenii sau familia pe undeva, măcar rămâneți cu amintirile și experiențele.

Lasă un comentariu