fbpx

Încep să am dubii despre evoluția inteligenței noastre

Prin 2006 sau 2007, când am văzut Idiocracy, am râs un pic, mă gândeam că e o satiră foarte forțată despre societatea americană și cam atât. Totuși, anii au trecut și am senzația că noi, ca specie, devenim mult prea comozi, naivi, ușor de prostit și manevrat, în loc să evoluăm. Și asta nu se aplică doar la americani, ce vedem în filmul ăla e tot mai apropiat de realitatea din jur.

Sigur, copiii noștri sunt cei mai buni, îi ducem la cele mai bune școli, învață 5 limbi străine și fac teorema lui Gauss încă de la grădiniță, dar v-ați uitat un pic în jur, să vedeți care este nivelul conversației din societate, pe ce subiecte se aprind oamenii pe internet, ce conducători avem, și cum prestatorii de servicii trebuie să comunice cât mai simplu, pentru că oamenii obișnuiți nu se mai descurcă cu cele mai banale chestii?

Râdeam pe OLX, au ajuns să pună mesaj clar pentru utilizatori, să nu introducă datele cardului personal sau codul CVV atunci când vor să PRIMEASCĂ bani. E o țeapă banală, dar mulți chiar cred că un cumpărător anonim îți dă un link de pe un site dubios, tu îi dai toate datele cardului tău acolo și el îți virează banii. Cam atât știe românul despre cum funcționează plățile online.

Pe vremuri, gen acum 10 ani, parcă eram un pic mai inteligenți, adică știam că pentru a primi bani de la cineva dăm datele contului bancar, nu datele cardului.

Sigur, viitorul va fi mai bun, dar nu pentru toți.

Recomandă

6 Comentarii

    • Nu, eu cred că e comoditatea, societățile dezvoltate au dezvoltat așa de multe sisteme prin care își protejează cetățenii încât nu mai e nevoie să te agiți prea tare pentru a trăi. Pe vremuri dacă nu erai vânător bun, pescar bun sau agricultor bun ori meseriaș bun făceai foamea, acum ai protecție socială, asigurare de sănătate, tot felul de programe de asistență. Nu e paradis, dar nici nu trebuie să te mai temi pentru viața ta.

  1. Se pare că nu mai vrem să evoluăm ,ne credem autoștiutori viageri . În momentul când consideri și ești convins că le știi chiar pe toate ,te plafonezi .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *