fbpx

Există decenii în care nu se întâmplă nimic și există săptămâni în care se întâmplă decenii

Bine, Lenin când a zis că Există decenii în care nu se întâmplă nimic și există săptămâni în care se întâmplă decenii se referea la Revoluția bolșevică din 1917, dar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, din 2020 până acum, putem spune că am trăit vremuri istorice, uneori trec zeci de ani fără evenimente notabile, noi am prins în doar 3 ani de zile mult prea multe.

Din 2020 până acum am avut deja o pandemie globală de amploare similară gripei spaniole din 1918, din fericire cu mult mai puține decese. Nici nu am apucat să ieșim din pandemie că ne-am trezit cu război aproape de noi, teoretic Rusia atacă pe nedrept Ucraina, practic ne afectează pe toți, direct sau indirect. Și pentru 2023, ca să nu ne liniștim, se simte aroma unei recesiuni în aer.

Ce pot să zic, sunt 2 variante acum – sperăm că în 1-2 ani lucrurile își revin ușor spre normalitate, adică o pace relativă cu reașezarea polilor de putere mondiali, sau ne obișnuim cu faptul că trăim în continuare vremuri interesante, cu multe provocări și probleme.

Sper să nu fie a doua variantă. Voi?

Bonus, articolul ăsta din Hotnews despre vremurile în care trăim și cum am ajuns aici.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *