fbpx

Ieri am ridicat maşinuţa de care vă spuneam aici, un Renault Clio la volanul căreia voi descoperi cât de verde este Iaşul.

Pentru a mă descurca cât mai bine am primit şi câteva sfaturi legate de abordarea unui stil de condus economic, care să ma ajute în obţinerea unui consum cât mai redus. În perioada următoare vă voi spune cât de mult m-am apropiat de consumul de 3,5-4%, cât spune producătorul că se poate obţine. Deocamdată sunt cu ochii pe consumul instant de pe bord şi încerc să folosesc cât mai puţin pedala de frână.

În clipul de mai jos apare sfatul care mie mi s-a părut cel mai important, abordarea unui stil de condus relaxat, fără a tura inutil maşina şi fără a frâna brusc, lucruri pe care recunosc că nu prea le respectam până acum. Clipul e filmat aseară, de aceea apar aşa de obosit. dar sfaturile zic eu că sunt bune.

Săptămânile următoare vom afla cât de eco este Iaşul, cel mai bine e să daţi un Like pe pagina Expediţia verde pentru a fi la curent cu noutăţile. Presimt că voi avea nevoie de ajutorul vostru şi voi avea şi câteva premii pentru cei care mă ajută.

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   

15 Comentarii

 1. Care-i treaba cu renault clio? Am vazut si la chinezu pe blog reclama asta si pe alte bloguri… Sa inteleg ca toti sustineti expeditia verde sau e o campanie a bloggerilor?:D

 2. E cam greu sa obtii ce scriu ei acolo. Tine foarte mult de oras (a se citi aglomeratie, gropi, semafoare, colegi de trafic). Cu un an in urma parca, a fost ceva similar la honda. Ca sa scoti consum mic, trebuia sa mergi constant cu 60 km/h in viteza a 6-a (era benzina, ce-i drept) … Asta nu face altceva decat sa omoare motorul.

  • Am văzut azi că obțin un consum mic și cu 90 km la oră în a 5-a, pe drum drept, am mers câțiva km. Oricum la final e importantă media consumului pe tot traseul.

 3. Scoti 4 in oras doar daca merge cu aer sau are motor de Tico. Dar multa bafta

  • Am scos 4,5 aseară pe vreo 20 de km, fără antrenament pentru condus eco. Vedem la final dacă reușesc. Motorul e foarte silențios, cred că și cel de Tico face mai mult zgomot ca ăsta.

 4. Hai cu verdele in Iasi!
  Am dat like, am scris si eu duminica despre tine si – logic, te vom urmari!
  Bafta multa!

  • Dacă tu crezi asta e ok și așa, pe mine chiar mă interesează descoperirea elementelor verzi din Iași. Da, la final fac un tur de forță prin țară, îl aștept cu plăcere, dar am nevoie și de ajutorul vostru. Te interesează un test drive? 🙂

 5. @Marius: Mi-s eu interesat de un test drive! Cateva poze, cativa km si bam!, ai super mega sustinerea mea! 😀

 6. eu zic ca poti reusi lejer sa scoti 4% prin oras. Scot eu vreo 6 si o calc destul de serios
  si eu ca acsel, daca e vorba de`un test drive doar zi ca in 10 minute is la tine:))

Lasă un comentariu