Câți utilizatori de internet folosesc extensii pentru blocarea reclamelor

Eram curios să văd cât de mult a crescut numărul celor ce folosesc Adblockere, pentru că am senzația că în ultimul an ele au devenit mainstream, cel puțin pe Google Chrome AdBlock Plus are peste 300 de milioane de descărcări, fiind cele mai populare extensii, dacă nu chiar cea mai populară, pe lângă alte extensii ca AdBlock sau Ublock.

Era o vreme când lumea naviga pe internet fără astfel de softuri, dar lăcomia site-urilor care au ascuns conținutul în spatele unor bannere gen pop-up i-a motivat pe mulți să caute resurse pentru a ajunge la conținut.

Ei bine, în a doua jumătate a anului 2014 peste 144 de milioane de utilizatori activi de internet au folosit extensii pentru blocarea reclamelor online, în jur de 4,9% din totalul utilizatorilor de internet, dublu față de 2013.

Și lucrurile devin mult mai interesante când căutăm numărul de utilizatori de Youtube care folosesc extensii gen Adblock pentru blocarea reclamelor video – 31%, conform unui studiu realizat de GWI.

17th-April-2015-How-many-people-are-blocking-ads-on-YouTube

Nu zic acum că e ok să folosești adblockere, mai ales că sunt site-uri micuțe care supraviețuiesc doar din reclame, dar de regulă site-urile acelea au 1-2 bannere, nu 100 pe prima pagină.

Din păcate, lăcomia site-urilor mari care au ajuns să umple peste 50% din spațiul de pe site cu bannere ne-a adus aici. E clar că bannerele nu reprezintă viitorul advertisingului online, dar cum crearea de conținut util despre branduri care să fie util și cititorilor e complicată, preferăm să ne stresăm cititorii.

Voi folosiți adblockere pentru navigarea pe internet?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

7
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
George
Vizitator
George

Folosesc AdBlocker deoarece majoritatea site-urilor .ro folosesc un model invechit de marketing afiliat, iar asta ma dezavantajeaza.

Te obliga sa platesti pentru mia de afisari a bannerului, ceea ce mi se pare ridicol. Pe ei nu-i intereseaza deloc rata de click through, si tot ce fac este sa bombardeze userul cu bannere de toate dimensiunile pentru ca, orice-ar fi, banii curg. Pana la urma, daca vor razboi, vor avea razboi. Cu AdBlocker 🙂

 

Lucian
Vizitator

Cunoasteti cateva anti-AdBlock-uri bune? 🙂 This is WAAAR! :))

Marius
Vizitator

Nu folosesc adblock, dar nici nu dau click pe reclame… Le vad, le observ ca ma targheteaza si… atat 🙂

trackback

[…] pline de bannere prin utilizarea extensiilor de blocare a reclamelor, gen AdBlock. Sunt peste 300 de milioane de descărcări doar pentru AdBlock Plus, cea mai populară extensie de acest […]

trackback

[…] iar conținutul pentru care intru de fapt pe Facebook să treacă pe plan secundar. E la fel ca în povestea cu Adblock și blocarea bannerelor online, extensiile astea nu au devenit populare pentru că oamenii urăsc reclamele din start, ci pentru […]

trackback

[…] în jur de 30% din consumatori blochează reclamele, dacă ne luăm după Statista.  Ca fun fact, prin 2014 erau doar 5%. În calitate de consumator înțeleg chestiile astea, multe site-uri exagerează cu bannere, […]