Sfârșitul Facebook se va datora reclamelor proaste

Ăsta nu e un articol apocaliptic despre cum Facebook e terminat, nimeni nu mai stă acolo și vor da faliment curând, deși e adevărat că numărul tinerilor activi în rețea e în continuă scădere. În ciuda scandalurilor și amenzilor, ei o duc bine merci, în trimestrul 2 din 2019 le-au crescut veniturile cu 28% față de anul trecut. Și dacă vă întrebați de unde fac bani, vă zic eu: din reclame tot mai proaste pe care le acceptă în rețea, în goana după profit. Sunt o mulțime de indivizi și firme ce promovează tot felul de cursuri și servicii dubioase, pentru că ăsta e nivelul.

Mai jos sunt câteva screnshoturi numai cu reclamele apărute aseară pe contul meu. Una nu era făcută de o firmă decentă, un brand cunoscut, toate erau făcute de anonimi sau mai rău.

Știu, eu sunt invidios pe succesul altora, dar nu e așa. Mă pun în pielea unui simplu utilizator de Facebook, la un moment dat ajungi să te saturi, 1 din 3 postări din feed e o reclamă, și aia targetată prost, fără legătură cu interesele tale, pentru că oamenii din spatele butoanelor se uită doar la ROI, utilizatorii sunt doar vaci de mult, și lui Zuck i se rupe de user experience, ăsta e doar discursul de fațadă.

Țineți minte ce vă zic, când Facebook va dispărea va fi pentru că oamenii se vor sătura de reclamele proaste și nu mai găsesc avantaje în a petrece timpul în rețea. Știu, acum nu prea sunt alternative decente, o rețea socială bună, dar e doar o chestiune de timp.

Recomandă prietenilor!9
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Ioana Balanescu
Vizitator

Marius, te rog, defineste-mi o reclama proasta … mai ales ca sunt printre cei mentionati de tine 😀

DanielV
Vizitator

De cand folosesc Facebook am dat click o singura data intentionat pe o reclama. Era o reclama la o carte (eram in UK in acel moment) pe care de altfel am si cumparat-o de pe acea reclama (citisem un review la ea deja). Aia a fost prima si singura reclama la o carte pe care am vazut-o vreodata in newsfeed desi cumpar carti atat online cat si offline, intru pe siteuri cu reviewuri la carti si asa mai departe. Ca sa fiu sincer targetarea reclamelor e mai buna pe masura ce te duci mai spre Vest. Cand sunt in Vest… Citește tot »

vali
Vizitator
vali

DORU PELIVAN E DUMNEZEU!