Facebook nu mai e la modă, sigur că da

De câteva luni se tot discută despre declinul Facebook în State, mai ales în rândul tinerilor. Au apărut și la noi câteva articole, mă aștept ca anul ăsta agențiile și consultanți social media să recomande brandurilor și alte rețele șociale, mai ales dacă brandul respectiv e unul dedicat tinerilor, care cică ar sta mai mult pe Tumblr, Instagram, WhatsApp sau Snapchat. Nu zic că nu e bine ca un brand care se promovează online să fie deschis la noile aplicații și rețele sociale, dar important e să acordăm suficientă atenție platformelor care funcționează pentru noi, nu să fim peste tot, pentru că e la modă.

Alegeți rețelele sociale pentru un brand în funcție de publicul țintă și obiectivele pe care le aveți, nu după articolele care vorbesc despre trenduri. Bazați-vă pe cifre, nu pe teorii. Mai jos e clasamentul rețelelor sociale și aplicațiilor care au generat trafic pe blog pe 2013. Facebook e clar cel mai mare generator de trafic, și nu mă aștept ca asta să se schimbe anul ăsta.

top-retele-sociale-blog

Eu ce-ar trebui să fac acum, să stau mai mult pe Tumblr doar pentru că tinerii folosesc mai mult serviciul ăsta, sau să fiu activ în continuare pe Facebook, pentru că funcționează, aduce rezultate?

Concluzia: urmăriți tendințele, dar vedeți ce funcționează pentru brandul vostru și țara în care sunteți activi.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
12 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ionut Oprea

RT : Facebook nu mai e la modă, sigur că da http://t.co/j3RN6dx0QZ

Florin

Graficul asta e cu statisticile blogului tau?

Florin

Eu am un site de exemplu pe care Pinterest e fruntas 🙂

Vlad Caruseanu

Eu zic ca inca e la moda, poate pare ca incepe sa nu mai fie pentru ca intra incet si sigur pe un segment mai matur ca varsta si nu mai este o noutate. Si sa fim seriosi, nu poate avea crestere de 80% in toti anii ca acum 2-3 ani pentru ca nu mai e in aceeasi etapa de dezvoltare. Lasand asta la o parte, clar “e frumos ce-mi place mie”. Cel mai mult conteaza ce merge pentru o anumita afacere, ce e la “moda” e doar un indicator de avut in vedere.

Alexandru Andronic

Dar in dreapta acolo la goals, care e castigator?

Popeasca

Problema trendurilor e putin mai complicata decat pare la prima vedere si studiile de caz facute pe publicul din SUA nu sunt deloc relevente (in cele mai multe cazuri) pentru .ro. Cati romani stau pe reddit sau tumblr? Cred ca stiu personal maxim 5 persoane care fac asta pe cand pe facebook fiecare ruda de la tara are cont si este activa.

Natural

Problema cu FB n-ar fi ca pleaca tinerii ci faptul ca ajungi mai greu la o informatie si ca ei ar vrea sa platesti ca sa fie vizibila, desi esti furnizor de continut. In rest, FB in Romania a crescut continuu iar tendintele din afara nu se potrivesc intotdeauna. Vezi si Twitter, care n-a prea prins la noi. Mi se pare foarte buna recomandarea ta, fiecare sa se axeze pe ce-i prieste 🙂 Ai de la mine o recomandare dar si o leapsa ca-n filme. Mi-ar placea sa citesc raspunsul la tine pe blog, printr-un articol, sau macar printr-un comentariu… Citește tot »

Natural

Pai tocmai ziceam ca trendurile nu sunt neaparat obligatorii 🙂
Spor!