fbpx

Există o concepție greșită, cum că realizarea de site-uri și trendurile din domeniul web design-ului sunt importante doar pentru web designeri și programatori. Nimic mai fals, imaginea unei firme în mediul online și preferințele utilizatorilor de internet sunt foarte importante pentru marketeri și specialiștii în comunicare. Sau cel puțin ar trebui să fie.

Webdesign-ul dă tonul sau semnalează multe dintre  schimbările apărute în preferințele consumatorilor, iar dacă știm ce va fi pe val în perioada următoare știm cum să ne adaptăm și strategia de comunicare pentru a fi mai eficienți.

Rezumatul: Dacă lucrați în online sau credeți că veți avea nevoie de un site în viitorul apropiat ar trebui să vă intereseze tendințele în domeniu. În 2013 a fost pe val designul responsive pentru site-uri și accentul pe conținutul vizual.

Ce tendințe vor fi în 2014 în realizarea de site-uri web?

Pe scurt:

  • Vom vedea tot mai multe site-uri cu o singură pagină, site-uri full width, cu fonturi frumoase, unde se va pune un accent și mai mare pe imagini și video.
  • Site-urile vor avea game de culori simple, pastelate și plăcute privirii.
  • Site-urile vor fi optimizate în primul rând pentru mobil și abia după aceea pentru desktop.
  • Site-urile vor pune accentul pe mesaj, pe poveste, vor avea secțiuni bine delimitate între ele, cu imagini mari și texte atractive.
  • Minimalismul e la modă, navigația verticală se poartă din nou (vezi Facebook).
  • Canalele social media vor fi integrate peste tot în cazul site-urilor ce au prezențe active în rețelele sociale.
  • Va crește foarte mult numărul de site-uri realizate având un sistem de management în spate. 31%din site-uri au un CMS în spate în prezent. În 2013 WordPress era folosit ca CMS de 59% din totalul site-urilor de acest gen, ca idee.

Concluziile pentru marketeri din tendințele de mai sus sunt destul de evidente: clienții  vor povești, nu marketing forțat. Clienții vor imagini frumoase, care să le încânte privirea, nu texte despre cât de mare și tare e brandul nostru și cum scoate el toate cele 99 de pete. Clienții folosesc internetul și de pe tabletă, și de pe telefon, nu doar de pe laptop. Clienții apreciază simplitatea, minimalismul. Brandurile care vor renunța la mesajele sofisticate și vor simplifica comunicarea cu clienții vor avea de câștigat.

Vă recomand cele 2 prezentări de mai jos, dacă vreți să vă clătiți ochii cu site-uri frumoase și să mai notați idei despre tendințele în web design pe 2014.

4 Comentarii

  1. imi place mult designul mashable, acolo mi-ar placea sa tinda toata treaba asta. o singura chestie nu-mi place acolo, refreshul automat al paginii. pe aia nu o inteleg.

    • Când au lansat noul design spuneau ceva de auto refresh, că are legătură cu trecerea la furnizarea de informații în timp real etc. Oricum, în ultima perioadă găsești cam orice pe Mashable, a devenit un fel de ghiveci.

Lasă un comentariu