fbpx

De văzut The Founder, film despre începuturile McDonald’s

Știam despre The Founder, filmul care prezintă începuturile McDonald’s, încă din ianuarie, dar abia zilele trecute m-a împins curiozitatea să îl văd și chiar merită. Michael Keaton face un rol de zile mari zic eu, iar filmul prezintă realistic istoria lanțului fast-food și felul în care Ray Kroc a preluat conceptul inovativ al fraților Richard McDonald și Maurice McDonald și l-a transformat în cea mai de succes franciză din domeniu.

Filmul arată și mentalitatea americană de a face afaceri (totul e permis, nimic nu e personal), Ray Kroc începe să încalce contractul semnat cu frații McDonald și sfârșește prin a cumpăra brandul și tot ce ține de el, înselând frații când vine vorba de plata a 1% din veniturile viitoare ale companiei pe viitor. Dar e o poveste americană despre succes și despre perseverență, despre începuturi dificile, despre faptul că nu e suficient să ai o idee bună, cum au avut cei doi frați, trebuie să știi și cum să o crești, să găsești oameni buni care să te ajute, să știi ce potențial arem pentru a îți atinge potențialul și a ajunge pe culmile succesului.

Merită văzut, mai ales dacă lucrați în marketing, management sau vreți să vă dezvoltați o afacere pe cont propriu.

Recomandă

3 Comentarii

  1. L-am vazut weekend-ul trecut. Un film bun si interesant. Insa, cred ca nu va fi pe toate gusturile. Anumitor oameni care nu sunt pasionati de marketing, management, afaceri, etc li se poate parea putin plictisitor. Spun asta dupa ce am citit ceva comentarii pe net. Mi-a parut rau de cei doi frati. Pe de o parte, au facut ceva bani, presupunand ca nu ar fi ajuns asa de sus singuri. Insa, poate ca meritau mult mai mult tinand cont de amploarea afacerii descoperite de ei, dar incapacitatea de a se extinde fara un adevarat geniu in spate si relatiile acestuia.

  2. Și eu l-am văzut la cinema chiar când s-a lansat și subscriu faptului ca e un film de nisa. Poate ca nu este un exemplu de etica dar demonstrează cum uneori unele idei bune pot ajunge sa piară dacă nu beneficiază de managementul corespunzător.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *