fbpx

Ce știe Google despre tine

În lumina faptului că se discută tot mai mult despre informațiile personale pe care companiile de tehnologie le colectează despre noi pe internet, mi-am dat seama că Google afișează cam tot ce știe despre noi într-un loc, și puțini știu asta. Dacă sunteți conectați în contul Google mergeți direct la adssettings.google.com și aflați ce profil aveți în ochii Google, în funcție de site-urile vizitate, informațiile din cont, acțiunile de pe alte site-uri și așa mai departe. Pe baza acestor informații vi se afișează reclame.

Partea bună este că tot de aici puteți dezactiva personalizarea anunțurilor, dar asta nu înseamnă că veți vedea mai puține reclame, ci că veți vedea reclame la orice, de multe ori mult mai proaste.

Eu am testat, cu personalizarea reclamelor dezactivată vedeam constant pe Youtube și alte site-uri din rețeaua Google reclame la medicamente homeopate și tot felul de țepe, MLM-uri, Forex, cred că ăștia aruncă cu bani pe orice. Cu personalizarea reclamelor activată mai primesc și reclame la jocuri video, Netflix, mașini, aplicații de marketing etc.

Nu vă mai stresați că vom fi microcipați cu vaccin și urmăriți prin 5G, deja noi oferim toate informațiile necesare pentru profilare, de bună voie.

Google știe deja despre mine că am peste 35 de ani, sunt căsătorit, ascult și rock și hip-hop, îmi plac jocurile shooter, sunt fan Android, am un apartament, fac streaming video și ascult muzică pe Spotify, și astea după ce am activat personalizarea reclamelor doar două zile.

Nu au nimerit faptul că am și două fete, sau dimensiunea companiei unde lucrez, dar dacă îi mai lăsam o săptămână sigur îmi aflau și grupa sanguină.

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *