fbpx

Google va citi textul din imagini si videoclipuri?

Se pare ca, in Iunie 2007, Google a inregistrat un patent, privind recunoasterea de texte din imagini digitale (poze, viceoclipuri). Vezi AICI!
Lucrul acesta a iesit la iveala abia zilele trecute, odata cu publicarea lui.
Daca va fi adevarat, implicatiile sunt enorme. Probabil ca motoarele de cautare vor trece intr-o noua etapa de dezvoltare. Sa nu mai spunem de noi modalitati de Marketing pe Internet, promovare, etc…!

Recomandă

12 Comentarii

  1. Bineinteles ca progreseaza! Am citit la Matt Cutts pe blog ca dimineata cand se trezeste si e prost dispus isi aminteste de un admin de la un alt motor de cautare (AOL) parca care la o conferinta a spus ca nu se mai poate inventa nimica in privinta motoarelor de cautare si SEO! De atunci cand e prost dispus se binedispune gandindu-se la ce a spus aceea persoana, ce clar era ernonat! Stii ce ar fi ok? Sa citeasca si continutul unui obiect FLASH, ar ajuta enorm la SEO pentru paginile in FLASH!

  2. as far as I know: google stie sa gaseasca link-urile din obiectele flash (daca ai pus getURL(“http://…”) stie sa vada si sa urmareasca link-ul respectiv). pe langa asta nu cred ca asta ar fi un pas. ar reincepe sa apara o caruta de site-uri in flash cand pur si simplu nu e cazul.

    de poze nu te poti lispi, de flash te poti lipsi.

    in orice caz, daca vrei metode de a optimiza zone cu flash cauta swfObject si SIFR pe net si s-ar putea sa te ajute 😉

    adi’a scris ultima data..’Blegoree (e scris intentionat asa)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *