fbpx

Cheeky Girls, limba romana si romanii

Via Cancan, aflu ca Cheeky Girls detesta limba romana. ­čÖä

Acum, dincolo de valurile pe care Cancan incearca sa le starneasca, ca de obicei, raman faptele. Nu stiu daca ce zic ei acolo este adevarat, deoarece este vorba totusi de Cancan, dar cand cele doua (nu stiu cum sa le zic) au venit in .ro, am observat ca aveau probleme in legarea cuvintelor.

Asta imi aminteste de cei care pleaca in Italia, si dupa o luna se intorc inapoi cu texte de genul: Come stai?, Ciao, Vreau una scheda pentru telefonino…
Adica, hai sa o ardem in efecte, poate cineva chiar crede ca suntem culti/culte, dupa ce am luat o gura de aer din afara. Penibil!

Poti sa stii si 30 de limbi straine, daca esti printre ai tai, vorbeste in limba ta! Macar in Romania.
Poate ar fi si o explicatie, sa zicem. Prin ce sunt recunoscuti romanii in afara, datorita promovarii in mass-media? Prin crime si furturi, din pacate, desi majoritatea sunt cinstiti, muncitori si isi vad de treaba lor.
In aceste conditii, e oarecum logic de ce romanilor din Italia, de exemplu, dupa scandalul cu Mailat le era frica sa vorbeasca pe strada in romana. Nu pentru ca le era rusine cu limba lor, ci pentru ca se temeau sa nu fie linsati, si asta o spun din surse sigure.

Dar atunci cand vii in Romania, printre ai tai, si tot in bilingva o tii, sau mai rau, te faci ca ai uitat romana de tot, e grav! Foarte grav!

Recomand─â

7 Comentarii

  1. […] Cheeky Girls, limba romana si romani Via Cancan, aflu ca Cheeky Girls detesta limba romana. Acum, dincolo de valurile pe care Cancan incearca sa le starneasca, ca de obicei, raman faptele. Nu stiu daca ce zic ei acolo este adevarat, deoarece este vorba totusi de Cancan, dar cand cele doua (nu stiu cum sa le zic) au venit in .ro, am observat ca aveau probleme in legarea cuvintelor. Asta imi aminteste de cei care pleaca in Italia, si dupa o luna se intorc inapoi cu texte de genul: Come stai?, Ciao, Vreau una scheda pentru telefoninoÔÇŽ 1 punct comenteaza! . de mariussescu la: 05/01/2008 18:56:12 modifica . semnaleaza […]

  2. pai nu e pacat de articol sa incepi cu Cheeky Bulshit si CaCan (am omis in mod intentionat un n :P).

    mi-am facut curaj si am citit si… n-as putea zice ca-mi pare rau. n-as fi asa de drastic cu aia care vin cu “efecte” de italieni. asta pentru ca nu fac altceva decat sa zica (in cazul femeilor) “spal la c*r babe in italia” si lumea stie cum sa ii abordeze.

    adi’a scris ultima data..’Blegoree (e scris intentionat asa)

Las─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *