fbpx

Hai măcar să ne împrietenim pe Facebook

Unul din cele mai enervante lucruri pe care le poate face un proprietar de site sau blog este să își întâmpine cititorii care abia ajung pe un articol cu un pop-up în care le cere să își introducă adresa de email pentru a se abona la newsletter.

De ce e enervant și stupid? E simplu, pentru că utilizatorul abia a ajuns acolo, ori făcând clic pe un link pe Facebook, ori în urma unei căutări pe Google. El nu are nici o idee despre conținutul acelui site sau blog, nu știe dacă îi va place, nu știe dacă merită să se aboneze la newsletter sau nu. Oricum ar fi, până nu citește articolul pentru care a ajuns acolo el nu are nici o intenție de a se abona. Abia după ce a citit articolul sunt șanse ca el să se aboneze, dacă ceea ce a citit a fost pe placul lui. E logic, nu?

Cu toate astea, zilnic suntem asaltați pe site-urile de știri și bloguri de pop-up-uri cu rugăminți de abonare la newsletter. Mai nou, a intrat și pagina de Facebook în joc. Nu era suficientă treaba cu newsletterul, acum ni se cerșește și Like-ul. Repet, toate astea înainte de a ajunge efectiv pe site, de a interacționa cu articolele publicate. De exemplu azi am ajuns pe un site de știri care avea 2 pop-up-uri, unul după altul:

După ce l-am închis pe primul a apărut al doilea:

Mă uitam de curiozitate pe site-urile care practică agresarea cititorilor cu pop-up-uri și nu am văzut nici un site care să aibă prea mulți fani pe pagina de Facebook sau abonați la newslettere, deci e clar că strategia e greșită. Le oferi cititorilor posibilitatea de abonare după ce ți-au citit articolele, nu înainte.

Oare de ce e așa de populară metoda asta de stresare a cititorilor, dacă e clar că nu funcționează? Sper că nu o practicați și voi pe site-urile sau blogurile proprii.

Recomandă

10 Comentarii

  1. macar astea au “x” in colt
    stii pop-up-urile alea cu like us on facebook nu pe care nu le puteai inchide decat daca dadeai like?

  2. Nu sunt foarte multe bloguri cu astfel de pop-up-uri, cel putin pe .ro. M-a tentat si pe mine la un moment dat, insa am mers pe principiul “ce mie nu-mi place, altuia nu-i face” asa ca am renuntat.

  3. Cred că se aplică strategia asta iniţial în necunoştinţă de cauză, şi din dorinţa de a avea cât mai grabnic abonaţi, fani pe Facebook etc. că au mai întâlnit practica asta şi au auzit că ar merge. Deşi nu sunt adeptul abordărilor de gen, s-ar putea implementa eventual un pop up pentru abonare la newsletter care să apară după un anumit timp petrecut de vizitator pe site sau după un anumit nr. de afişări făcut de vizitator care să denote un oarecare interes al acestuia faţă de conţinutul siteului tău. Oricum rămân la idea că dacă ţi se pare relavant conţinutul unui site, te abonezi din proprie iniţiativă, şi nu acţionezi ca urmare a diferiţilor stimuli gen pop up etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *