fbpx

O să beau un Heineken diseară

Unii se ofensează mult prea repede. Heineken a rulat o reclamă, The Night is Young, ce încurajează vaccinarea, o vedeți mai jos, cu sloganul #FreshBeginnings. Imediat antivacciniști s-au apucat să protesteze pe Twitter pe #BoycottHeineken, cică e propagandă pro vaccinare. Și cum au protestat ei?

Cumpărând berea Heineken și turnând-o în chiuvetă. În calitate de om care acum se poate vedea liniștit cu cei dragi și poate iar călători datorită vaccinurilor, plus că nu se mai teme de Covid așa de tare ca acum un an, o să beau un Heineken diseară.

De asemenea, inteligența unora continuă să mă uimească. Prima regulă a unui boicot e să nu mai cumperi produsul, dar e greu cu logica.

Da, știu că e marketing, dar aș vrea să văd mai multe branduri că se promovează astfel, chiar dacă cei paranoici vor crede că sunt campanii pro vaccinare. Nu sunt campanii, sunt oameni care își doresc întoarcerea la normalitate.

Recomandă

8 Comentarii

 1. Foarte urata! Si nu vad legatura dintre un act medical si consumul de alcool. Si, legat de comentariul tau Marius, cred ca boicot ar fi insemnat daca ar fi aruncat berea in bideu(wc). Simbolistica era mult mai puternica, mai ales prin faptul ca berea de azi(ma refer la cea de serie) e orice altceva, dar bere nu. Adica e plina de chimicale, in concluzie nesanatoasa. Cunosc personal oameni care si-au facut ficatul praf intr-un timp destul de scurt. Evident norma lor zilnica era de cel putin 3 litri, adica destul de mult.

 2. Nu încă,
  mai studiez. Nu sunt impotriva vaccinului, dar nici nu doresc sa-l asociez cu libertatea de a călători. Ma gandesc, poate sa fac acest pas in toamna, cand va fi valul 4.Pana atunci filtrez toate informatiile de specialitate, nu din spoturi care imi vorbesc despre libertate. Urmaresc vaccinul Johnson, care e intr o singura doza. Ma invart intr un cerc restrans de oameni, asa ca nu reprezint un eventual focar de infectie. Folosesc si am folosit masca in locuri publice, cu atat mai mult cand am fost racit, la inceputul primaverii.

  • Ghinion, îl vor asocia guvernele pentru tine, și e logic, fiecare țară își protejează proprii cetățeni. Vaccinarea se face tocmai ca să nu vină valul. Sănătate multă.

   • Ai dreptate! dar nu sunt nici primul, nici ultimul. Si in fond, sunt cetateni ai tuturor tarilor care gandesc la fel ca mine. Nu putem sa afirmam ca e o mentalitate romaneasca. Mi se pare normal si firesc, in democratie, ca fiecare sa aiba libertatea opiniei, sa si-o poata exprima intr-un mod decent. La fel, mi se pare normal ca fiecare sa fie stapan pe propriul trup si sa decida singur, informat fiind, la ce fel de ”torturi” il supune. Marius, presupun ca tu te-ai vaccinat. Cinste tie! Daca te-ai vaccinat, ai facut-o, poate, din proprie initiativa, nefiind fortat sau impins de la spate de altii. E o vorba romaneasca: Respecta-ma sa te respect! S-a cam pierdut aceasta in zilele noastre… pacat(ghinion), deoarece eu consider ca este esentiala pentru intregul mers al omenirii.
    Toate cele bune!

    • Nu e vorba de respect aici, ci de asumarea consecințelor. Eu m-am vaccinat pentru că voiam să mă văd liniștit cu ai mei care sunt în vârstă, cu prietenii care s-au vaccinat și ei, pentru că intuiam că majoritatea țărilor vor condiționa accesul într-un fel sau altul de vaccinare, și mi se pare logic din punct de vedere medical să facă asta, și vreau să pot călători liniștit. Mi-am asumat riscurile destul de mici care vin cu vaccinarea, deoarece beneficiile sunt mult mai mari pentru mine, și sunt conștient că e singura soluție viabilă pentru a scăpa de Covid mai repede, ca să nu o lungim timp de 5 ani cu valurile, ca la ultima pandemie, când nici nu aveam vaccinuri la colt de stradă.

     Cine nu vrea să se vaccineze ok, nu am o problemă cu asta, că nu e obligatoriu, dar să își asume faptul că accesul în unele țări sau locații va fi condiționat de vaccinuri, să nu se vaite că e discriminat. Fiecare își alege riscurile și restricțiile cu care se simte comfortabil. Sănătate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *