fbpx

Aud tot mai multe discutii despre Iasi 600, despre bani investiti in campanii menite sa creasca notorietatea, sa aduca mai multi turisti in Iasi, sa reabiliteze monumentele turistice. Aud, dar efectele intarzie sa apara!

La nivel national, se vor investi 75 milioane euro pentru a crea o imagine mai buna a Romaniei in afara tarii. Ce sa zic, fabulo-spiritul a fost un mare fasss. Am un feeling ca si cei 75 milioane euro vor intra intr-un cont al unei firme care nu are nici o tangenta cu valorile Romaniei, oricare ar fi ele in momentul de fata. Avem un articol bun aici despre asta, iar Andrei ofera si sugestii, pentru cei care au urechi sa auda si ochi sa vada.

Revenind la nivel local, in Iasi observ doua tendinte. Cei care spun ca Iasul este mizerabil, dar nu fac nimic, ci doar se plang si se complac in propria mizerie interioara, si cei care spun ca Iasul este un oras frumos, cu potential, doar ca mai este muuult de lucru pentru a fi fi un oras frumos pe toate planurile, iar ei incearca sa ajute.

Azi am vazut prin oras un sticker simplu, lipit pe o Dacia Break. Simplu, dar de impact. E ramasita unei campanii expirate, dar ideea e buna pentru un branding de oras, pentru a creste respectul iesenilor pentru Iasi. Stickerul arata asa:

Nu are treaba cu I love NY, sau ma rog, are treaba, dar se pot face lucruri bune si cu bani putini, nu trebuie neaparat o campanie de zeci de milioane de dolari.

O idee pentru cei de la primarie:
Faceti 10.000 de stickere de genul asta, distribuiti-le prin Iasi la intersectii celor dispusi sa le puna pe masini. Nu cred ca vom avea o schimbare extraordinara pe loc, dar eu m-as simti mandru sa vad masinile din orasul meu circuland cu stickere de genul asta, atat in oras, cat si in afara lui. Nu cred ca as fi singurul din Iasi mandru de asta. Pasi mici pentru o schimbare mare, pasi mici…

Voi ati fi dispusi sa puneti stickere de genul asta pe masina? De ce da sau de ce nu?