fbpx

Ia-mi banii cu zâmbetul pe buze

Ne-am plimbat un pic weekend-ul ăsta prelungit prin țară. Tot nu am găsit cazare, dar am făcut TransRarăul, am mâncat o pizza bună în Vatra Dornei și am urcat cu telegondola în Piatra Neamț. Și am văzut prea puține zâmbete din partea celor care servesc turiștii.

Înteleg că e greu, că sunt mulți turiști, că se lucrează multe ore, că sunt și mulți clienți idioți, dar e așa de greu să zambești când aduci o comandă la masă, când tai un bilet de intrare la Zoo sau închiriezi o cameră la pensiune?

Sărăcește cineva dacă îi spui turistului, indiferent că e român sau străin, Vă mulțumim, vă mai așteptăm pe la noi?

Sunt puține locurile unde ni s-a zâmbit sincer, în 80% din interacțiuni aveam senzația că ni se face o favoare, deși plăteam bani buni pentru servicii.Și iar mi-am amintit de frații greci. Și ei îți iau toți banii din buzunar, dar zâmbesc frate, se dau peste cap să fii mulțumit, vii acasă din concediu cu portofelul gol dar cu sufletul plin.

Știu, are balta din România pește, dar și când s-o termina…

Recomandă

9 Comentarii

  1. Am mai observat servicii foarte proaste in restaurante, nu stim sa-i tentam pe turisti sa-si cheltuie banii . E super sa conversezi cu turistii, chiar si despre vreme , intreaba_i de sanatate, recomanda  prajitura ta preferata din meniu  , tenteaza-l cu o cafea facuta la perfectie  . Nuuu , la noi esti pur si simplu abandonat dupa un fel , cel mult doua. Si foarte nepoliticos sa nu aduci restul de la nota de plata. Evident personalul la noi nu este educat sa ofere o experienta buna consumatorului .

  2. Recunosc ca aveti dreptate si multumesc pt informatiile din articol fiindca imi intaresc convingerile de pana acum! Va invitam si pe la noi la pensiune cu speranta ca ne mai dati idei si feedback! Anca Dantes-proprietar Pensiunea CARTREF, Saschiz, str Princiala nr 433, jud. Mures (la 18 km de Sighisoara)

  3. Daca tu faci doua ore… cred ca la vale (8zile)

    Cabana Izvorul Muntelui – Poiana Maicilor – Curmătura Văratec – Poiana Stănile – Curmătura Stănile Curmătura Piciorului Şchiop – cabana Dochia Marcaj: cabana Izvorul Muntelui Poiana Maicilor, bandă roşie; Poiana Maicilor Curmătura Stănile, punct roşu; Curmătura Stănile cabana Dochia, bandă albastră. Lungime: 11,5 km. Diferenţă de nivel: 1 000 m. Timp de parcurs: 5h 5h 30′. Obiective turistice: Jgheabul Armenilor, Abruptul Ocolaşului Mic, cheile şi cascadele Pîrîului Stănile, Piatra Sură, Poiana Stănile, cheile şi cascadele Bistrei Mari, Abruptul Stănilelor, Abruptul Ocolaşului Mare, Jghea-bul lui Vodă, Gardul Stănilelor, Piatra Lăcrămată. Caracteristici: traseu mai lung, dar foarte pitoresc, de pătrundere în zona mai înaltă a masivului montan, accesibil în tot timpul anului.

    – Cabana Izvorul Muntelui Curmătura Lutul Roşu Piatra cu Apă – Detunatele – cabana Dochia Marcaj: cabana Izvorul Muntelui Curmătura Lutul Roşu, punct albastru; Curmătura Lutul Roşu – cabana Dochia, bandă albastră. Lungime: 4,5 km. Diferenţă de nivel: 950 m. Timp de parcurs: 3h 3h 30′. Obiective turistice: Poliţele cu Crini, Piatra cu Apă, Detunatele. Caracteristici: traseu de acces spre zona înaltă, de platou, a munţilor, cel mai scurt de la cabana Izvorul Muntelui, utilizabil în tot timpul anului.

  4. :))), nu stiu care e cauza, dar tind sa cred ca este una pe care o putem generaliza si la noi ceilalti. voi cand zambiti? sau intr-o discutie pe fuga stiti sa aruncati un zambet. Spre exemplu de putina vreme am schimbat prefixul tarii. Aici sistemul de face sa zambesti. Nu zambesti nu esti bine venit. Iar despre chelneri ce sa mai zic, au pe bon trecut si bacsisul care e cam obligator si e de la minim 15% in sus, cred si eu ca-ti vine sa zambesti. in alte parti chestia cu zambitul se invata din gradinita la noi o fac unii doarin campania electorala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *