fbpx

Imobiliare – nu înțeleg obsesia românilor de a vinde apartamente cu mobilă veche

Mă uitam azi pe site-urile de imobiliare ca să văd cum mai mai stă piața, nu de alta, dar am înțeles că economia duduie, deci sigur voi avea bani de investit. Prima chestie pe care am remarcat-o e că în continuare se vând bombe ecologice la preț de penthouse, apartamente care nu au mai văzut var de dinainte de revoluție pe care oamenii vor zeci de mii de euro. A doua este că românii sunt încăpățânați și insistă să vândă apartamente cu mobilă de acum 50 de ani, pe care mai cer și bani suplimentari.Vorba aia, e la cheie, nu?

Știu că se spune că încă mai e loc de creștere pe imobiliare, deși eu cred că de acum stagnăm, dacă nu vine criza și se duc chiar în jos prețurile cu un 10%.

Totuși, nu înțeleg de ce românii cred că un potențial client și-ar dori dormitorul văruit cu roz, sau gresie albă în hol, sau cadă de duș zidită. Nu mai zic de apartamentele care se vând cu mobilă veche, de pe vremea bunicăi, dar care sunt promovate ca fiind ideale pentru a investi, gen te poți muta mâine.

Din punctul meu de vedere, singurele dotări care contează la un apartament sunt termopanele și centrala termică, dacă sunt de calitate și nu au fost montate acum 15 ani.

În rest varul, gresia, parchetul și mai ales mobila veche nu sunt deloc un atu, ba din contră, eu le văd drept chestii care mă încurcă când vreau să cumpăr o casă: trebuie să arunc toată mobila, să scot parchetul, gresia cu forme geometrice și abia după aia pot renova cu niște decorațiuni decente, din secolul ăsta.

Voi de ce credeți că insistă românii să vândă apartamente cu mobilă veche?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Stii cum vad eu asta? Vand un apartament cu mobila veche, scap si de mobila, profit putin si de tine ca iti pun pret pe ea si toata lumea, adica eu, e fericita. Practic, ei vand un mare cos de gunoi.

    Inteleg sa fie vechi parchetul, daca e teapan, lacuit si trebuie doar sa ii faci o lucrare mica de intretinere, daca vrei un apartament in stil retro. Dar mobila veche e un soi de „du tu gunoiul meu” pentru cumparator.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *