Începutul sfârşitului pentru Twitter?

Este foarte posibil că în următoarele 8 săptămâni când veţi intra pe Twitter.com primul tweet pe care îl veţi vedea să fie unul promovat, un tweet publicitar, făcut sticky. Au mai fost încercări până acum de a insera reclame în streamul de informaţii pe care îl vedem cu toţii, dar nu erau aşa de agresive.

twitter money

Se pare că în perioada următoare nu vom scăpa de reclamele de pe Twitter chiar aşa de uşor.

Twitter has been aggressively courting advertisers in the last few weeks, assuring them that promoted tweets are no experiment. They won’t just appear in Twitter search or Hootsuite, as in the company’s tentative moves in this direction in the past year. Nor will they be banished to the sidelines of Twitter.com, the way promoted trends are. They’re coming very soon, they’re here to stay, and the company is looking into ways to make sure we’ll see them — such as making the promoted tweets “sticky”, so they stay at the top of the page no matter how far you scroll down.

Detalii

Înţeleg nevoia Twitter de a monetiza conţinutul, în fond trebuie să facă şi ei bani, altfel nu au cum să reziste pe piaţă. Cei care au investit bani până acum în reţeaua socială vor să îşi recupereze investiţia. Totuşi, mă tem că tweeturile publicitare inserate prea agresiv în streamul de pe homepage, poate chiar şi în aplicaţiile mobile folosite pentru a accesa reţeaua socială vor îndepărta şi mai mult utilizatorii. Deja se zvoneşte că numărul de utilizarori activi de pe Twitter e de fapt mult mai mic decât cel declarat oficial.

Twitter a atras mulţi utilizatori la început pentru că era curat, simplu, cu o interfaţă uşor de utilizat. Când lucrurile se complică, când spaţiul devine aglomerat de reclame mulţi utilizatori pleacă spre altceva.

Voi ce folosiţi pentru a accesa Twitter, site-ul lor sau altă aplicaţie?

Recomandă prietenilor!10
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
vlad
Vizitator

las’ ma sa faca si ei un ban cinstit

Pavel
Vizitator

Tweetdeck, sper ca acolo să nu fiu deranjat cu reclame, cu ciripeli sponsorizate mai exact, ce apar fără voia mea.

Ionut
Vizitator

Eu m-am obisnuit cu site-ul lor si de aceea intru de acolo, insa si asta cade de foarte multe ori si deja e enervant.

dojo
Vizitator

La cat costa mentananta la un asemenea site si hostingul, mi se pare normal sa monetizez cumva. Ca, daca ar cere 5 dolari pe luna, nu cred ca ar fi lumea incantata. Da, e nasol sa fie publicitate pe pagina, dar nimeni nu e in industria asta sa aduca bani de acasa. Daca cei de au Twitter au chef de acte caritabile, is destule cauze si la ei, nu trebuie sa intra in gaura lunar cu sume uriase, doar sa fie x si y incantati ca nu sunt reclame in pagina. Exista 2 solutii pentru un site sa mearga: 1.… Citește tot »

trackback

[…] in viitor o sa apara altceva si toti vor fugi spre acel ceva…:) Si twitterul era minunat si incepe sa nu mai fie, motivele sunt altele poate nu atat de […]

haolica
Vizitator

am vrut sa imi fac cont si de twitter dar sunt de parere ca necesita resurse destul de mari . abea am timp cu blogul, daca m-as baga si pe twitter nu as mai avea tip de nimic

ce nu stiu eu este daca twitterul ajuta la cresterea traficului/nifluentei intr-o maniera categorica sau macar vizibila

ar ajuta un post despre asta

girmacearazvan
Member

Poate o sa munceasca si o sa o faca relevanta. Pe mine nu m-ar deranja atat de tare daca as vedea tweeturi sponsorizate de care sunt eu interesat. Relevanta si-o vor face in timp, cand vor avea multi clienti platitori, sa aiba de unde alege.

Eu folosesc HootSuite in special ca lucrez de la mai multe calculatoare si am aceeasi chestie peste tot.