fbpx

Infografic: social media în România – ianuarie 2014

Infograficul e realizat de Social Media Training. Facebook a ajuns la 7 milioane de conturi, LinkedIn 1,24 milioane, pe Twitter sunt doar 15 mii de utilizatori activi din aproape 80 de mii de conturi. Sunt interesante cifrele despre Skype, care este foarte popular la noi, cu 1,4 milioane de utilizatori.

E foarte mare diferența între numărul de bloguri monitorizate de Zelist – 68 de mii, și numărul blogurilor active, un pic peste 9000. Asta dovedește în primul rând că mulți își crează bloguri dar nu le actualizează în timp, iar în al doilea rând ne arată că rețelele sociale prind tot mai mult teren în exprimarea opiniilor personale, în defavoarea bloggingului.

Dacă mă întrebați pe mine aș spune că avantajele unui blog sunt evidente, blogul te ajută să ieși în evidență (dacă ai și ceva de spus desigur) și îți oferă multe oportunități pe care un cont de Facebook nu ți le aduce. Totuși, timpul liber e tot mai greu de găsit, încă un motiv pentru care comunicăm tot mai mult în rețelele sociale, dar scriem tot mai puțin pe blog.

Partea ciudată este că dacă ne-am calcula tot timpul pierdut zilnic pe diverse rețele sociale cu siguranță am observa că avem timp să scriem minim 1 articol decent pe blog.

Social-Media-in-Romania-Ianuarie-2014

Recomandă

9 Comentarii

 1. si nu spune nimic de tumblr care a crescut serios in ultimul an la noi, practic e cel mai popular dupa fb si probabil ask in randul adolescentilor si as crede ca intrece sau echivaleaza instagram

 2. G+ care 100% e pe locul 2 în Ro, nu apare în infografic. E pe locul 2 și în lume.. Îmi e foarte greu să privesc acest clasament…. mai ales să-l și cred.. Presupun că e la fel de irelevant ca și toate porcăriile de tool-uri online care îți spun cât valorează blogul, câte like-uri și share-uri ai.. etc 🙂

   • Articolul ăla e mai vechi.. între timp lucrurile s-au mai schimbat..
    Nu-s în măsură să dau date exacte, nu mă pricep la asta și nu-i de domeniul meu. În orice caz, stai să mai treacă o scurtă perioadă și apoi mă voi pronunța în legătură cu G+. La mine dă roade. Îmi aduce trafic foarte bun. Am chiar și o mică comunitate de oameni cu care interacționez foarte des, dar pe care nu i-am cunoscut în viața reală.
    Sper că ai observat că postările de pe G+ apar în serp.. Cred că de ieri a început chestia asta, dacă nu mă înșel. Eu ieri am descoperit. Deci, o să ne pronunțăm cu toții în scurt timp despre G+.
    O seară bună.

    PS: pot să citesc pe blogul tău de la 2 metri. Ceea ce e ok din punctul meu de vedere, doar că pare ciudat fără slidebar.

 3. Si eu ma mir cum de nu e Google+ si Pinterest in grafice. Eu sunt membru in cateva comunitati romanesti active pe Google+ si se vede cum cresc pe zi ce trece. Si Pinterest la fel, cand mi-am facut cont prima data, era ca la inceputurile facebook-ului. Eu, 2 prieteni romani si vreo 10-20 din afara. In ultimele 3-4 luni, observ saptamanal prietene de pe facebook care isi fac cont si pe Pinterest si parca prinde culoare Pinterestul si la noi, si nu arata rau deloc..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *