fbpx

Relevanța Instagram și Foursquare în România pentru branduri

Foarte frumos infograficul realizat de Zelist despre cele 2 rețele sociale și activitatea utilizatorilor din România:

Pe Instagram, exista aproximativ 64 mii de useri activi all-time, aproximativ 5 milioane de fotografii, 73 mii de clipuri video, 4 milioane de comentarii.
Pe Foursquare, monitorizam 147 mii de locatii din Romania, 90 de mii de useri, 12 milioane de check-in-uri, 70 de mii de recomandari de locatii, aproximativ 3 milioane de vizitatori.

Uau, sunt 5 milioane de fotografii pe Instagram, ce tare. Câți utilizatori din .ro le văd? Păi maxim 64 de mii, deși șansele ca toți să intre pe aceeași poză sunt nule. Uau, sunt 12 milioane de checkin-uri pe Foursquare, incredibil. Câți oameni intră activ pe Foursquare? Păi maxim 90 de mii.

Știu că sunt critic, dar asta e realitatea. Da, e frumos să vindem brandurilor iluzia că trebuie să fie active în cât mai multe rețele sociale, că pot organiza concursuri și pe acolo și pe dincolo, dar trebuie să privim social media așa cum se vede ea din perspectiva unui utilizator normal de internet. Nu zic că Instagram sau Foursquare nu pot fi utile pentru unele firme, dar pentru majoritatea brandurilor care vor să fie active online la noi dieta recomandată e compusă din Facebook, Youtube și dacă au nevoie și de optimizare pentru nenea Google pentru site-urile proprii, Google+.

În rest e frumos să vorbim despre Foursquare, Instagram, LinkedIn, Twitter, Path, WhatsApp și ce mai vreți voi când vine vorba de platforme online, dar mă îndoiesc că un consultant pe social media va recomanda clientului să fie activ pe Instagram doar pentru a aduna like-uri la poze cu filtre. Nu asta e miza prezenței unui brand pe internet. Când ai doar 1-2 ore la dispoziție zilnic pentru activitatea online trebuie să îți îndrepți resursele acolo unde ai cele mai mari șanse să interacționezi cu clienții tăi, actuali și potențiali.

Și acum infograficul:

instagram_foursquare

Dați-mi voi exemple de branduri românești care au obținut rezultate relevante legate de vânzări, notorietate, branding, îmbunătățire imagine în ochii clienților folosind rețelele astea mai mici. Eu nu prea găsesc.

Recomandă

3 Comentarii

  1. tot pe facebook devine virala poza la fel si checkinul tot acolo il dau majoritatea :)) 4square a murit, n-am mai vazut un checkin al prietenilor pe el de aprox 1 an.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *