fbpx

Interviu despre promovarea online pe Trilulilu: atunci când o campanie este bine gândită, poate avea rezultate excepționale

Am pregătit un nou interviu pe blog legat de social media și promovarea online a brandurilor. Azi discutăm cu Călin Biriș, Crocodilu’ de Marketing la Trilulilu.

Toate interviurile realizate până acum pe tema asta pot fi găsite după eticheta interviuri social media.

Despre Trilulilu
Trilulilu este primul site romanesc de sharing (partajare de fisiere) video, imagini si audio. Site-ul a fost lansat oficial in 22 ianuarie 2007. Trilulilu promoveaza spiritul de gasca, prietenia si flexibilitatea, in opozitie cu atitudinea de corporatie specifica altor site-uri de profil.

1. Ce audiență are Trilulilu, care este numărul de vizitatori lunar?
3.500.000 vizitatori unici conform Google Analytics.

2. Ce rețele sociale folosiți pentru promovarea online și interacțiunea cu fanii?
Folosim siteul Trilulilu.ro, având ca ambasador al brandului pe Crocodilu (trilulilu.ro/crocodilu), iar mai apoi după cum urmează: blogul crocodilu.ro, pagina de Facebook, contul de Twitter, pagina de Google+ și pagina de Linkedin.

3. Cum ați ajuns să folosiți Facebook, Twitter și blogul în comunicarea online? Care este cea mai eficientă dintre ele ca metodă de comunicare?
Blogul a fost primul instrument de comunicare pe care l-am folosit în relația cu triluliștii în afara siteului. Motivul principal a fost pentru că doream să comunicăm în ce direcție progresează dezvoltarea Trilulilu, care sunt campaniile speciale pentru utilizatori și pentru a le cere feedback despre îmbunătățiri și lansări.
Facebook-ul și Twitter-ul am început să le folosim ca răspuns la evoluția pieții de online. Ne-am îndreptat spre rețelele pe care le-am considerat utile în relația cu fanii brandului.
Fiecare din rețele este eficientă însă pentru obiective diferite.

4. Ce aplicații folosiți pentru gestionarea și monitorizarea conturilor în cadrul companiei? 
Am încercat mai multe aplicații, însă fiecare coleg alege cu ce să lucreze. Eu spre exemplu folosesc tweetdeck, insă îmi place să intru direct pe siteuri și să folosesc platformele web.

5. Care este scopul principal al activității Trilulilu în rețelele sociale?
După cum spuneam și anterior, folosim rețelele sociale din diferite motive, precum mentinerea unei comunicări permanente pe mai multe platforme (informare și branding), feedback și asistență, atragere de noi vizitatori și fani, promovare de campanii de marketing.

6. Ce indicatori folosiți pentru a aprecia impactul social media asupra Trilulilu?
Vizite pe site, număr de fani/prieteni/followers, feedback calitativ (comentarii și mesaje) sau alți indicatori punctuali pe campanii.

7. Aveți o persoană ce se ocupă special de promovarea online? Cât timp alocați zilnic sau săptămânal promovării prin social media?
Crocodilu’ se ocupă cel mai mult de comunicare și promovare pe rețelele sociale. Evident că este ajutat și de echipa de marketing, dar el e cel mai simpatic și avem încredere în el. Fiind mereu online, nu cred că mai are rost să stabilim care este timpul dedicat comunicării pe rețelele sociale.

8. Utilizatorii de internet consumă tot mai mult conținut video. De ce ar alege cineva Trilulilu și nu Youtube pentru a își încărca clipurile proprii?
Pe Trilulilu utilizatorii au șansa să fie promovați mai ușor și mai repede, dacă produc conținut de calitate. Ne plac oamenii creativi și suntem foarte deschisi la colaborări. Tot ce trebuie să facă este să ne contacteze, în cazul în care nu-i descoperim noi pe ei.

9. Care sunt avantajele principale ale Trilulilu, comparativ cu alte platforme?
Din punctul de vedere al triluliștilor, cred că suntem mai apropiați de ei. De asemenea pe trilulilu.ro se poate găsi conținut și în format audio sau imagini.
Din punct de vedere la clienților de publicitate, suntem mai creativi și inovativi. Cred că suntem singurul site românesc care are dezvoltat un sistem de publicitate self serve prin care oricine își poate configura singur campaniile de promovare pe trilulilu.ro.

10. Spuneai că Trilulilu poate fi o platformă excelentă pentru promovarea brandurilor. Ce formate oferiți brandurilor care vor să se promoveze pe Trilulilu?
Putem oferi de la formate standard de bannere display (leaderboard, box, skyscraper, billboard etc.) la formate foarte creative precum video interactiv, page takeover, product placement, concursuri etc.. Recomand brandurilor să încerce să se difernțieze și să caute acele formate care le oferă vizibilitate bună dar și rezultate. Noi am avut campanii de bannere display cu rata de click de 1-2% cât și campanii de video advertising cu rate de click de 18%. Pare incredibil, dar atunci când o campanie este bine gândită, poate avea rezultate excepționale.

11. Care au fost cele mai reușite campanii derulate de branduri pe Trilulilu?
Recent am câștigat la IAB MIXX Awards două premii cu campanii de page takeovers. Pot zice că acele campanii au fost recunoscute însă am avut și avem multe alte campanii cu rezultate peste medie. Pot aminti campania Granini care este acum în desfășurare, campania Ursus unde am personalizat un joc Trilulilu cu biciclete Pegas, sau chiar și o campanie de text overlay în video, pentru o agenție tipografică.

12. Care este bugetul minim de la care un brand se poate gândi la o campanie prin intermediul platformei voastre?
În sistemul de publicitate self serve bugetul minim este de 30 euro, însă calculul bugetului se face în funcție de obiectivele companiei și de expunerea pe care o dorește. Aceste lucruri se pot discuta punctual cu oricare din colegele mele din echipa de vânzări din București.
Mulțumesc de interviu!

Ca de obicei, dacă aveți întrebări le puteți lăsa în comentarii.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *